söndag 23 oktober 2011

Helg i oktober

Lördag


Efter en lugn morgon blev det en späckad dag. In i bilen, färden gick mot Malmö. 


IKEA. 


Med den välkända gula lånekassen i handen följde vi tåget av människor som infann sig i byggnaden. Det gick inte att rusa eller gå fort förbi kunderna i den snitslade banan med pilar som ska föra oss framåt utan det är bara att helt snällt anpassa hastigheten till de som lunkar framför oss såsom de bakom oss får hålla sig till vår snigelhastighet.


Vi roffade åt oss en badrumsmatta här och en besticklåda där. Ca en halv miljard värmeljus fick följa med också. Och lite annat smått och gott som inte går att leva utan.
Hungern gjorde sig påmind. Våra magar gjorde onaturligt starka ljud. Eftersom vi strax ändå skulle bevittna en hockeymatch åkte vi till Malmö Arena och beställde varsin halv baguette på Subways som vi glupskt tryckte i oss. (Kan rekommendera Chicken Teriyaki.)

Vid Malmö Arena.
I Malmö Arena.
(4-2 till Malmö. Förstås.)

Jag som villigt erkänner att jag är hockeynovis - dagens besök var mitt andra i mitt liv - började känna mig lite utanför och uttråkad när andra perioden var slut. Jag hängde inte med. Förstod bara på de andra åskådarna att domaren var en nöt, förmodligen en rökig sådan. Jag kände mig helt felplacerad. Men vad händer då i pausen? Ett MIRAKEL! En hockeyvän till Magnus, tillika twittervän till mig, kommer fram till mig med en kladdkaka på en servett som han snott från pressrummet! Med en klick grädde på! Den lyckan! Det var f ö planetens godaste kladdkaka. Den sockerkicken gjorde susen och tog mig igenom den tredje perioden med humöret ovanför vattenytan.

Med en klick grädde på!

Matchen tog slut, vi trängdes med de andra som skulle ut till parkeringsplatsen och kom till sist fram till vårt röda åk. Vi satte oss till rätta i våra säten och Magnus placerade foten på gaspedalen. Nu mot Kivik! 

Efter lite mer än en timme anlände vi till Magnus föräldrar, äntligen fick jag träffa dem.  Vi fick några kvällsmackor och en trevlig stund innan vi trötta somnade på var sin säng i Magnus gamla pojkrum. Jag sov gott hela natten.

Söndag

Vaknade utvilad. Sträckte på mig och tittade yrvaket på Magnus där han låg i den andra sängen. Han sov. Han ser alltid så fridfull ut när han sover. Fast i morse såg han mest lite fånig ut med munnen på vid gavel. Men söt är han ändå! Jag plockade upp min mobil från golvet och kollade läget på nätet. Många verkar ha vaknat tidigt. Vissa andra var svårt bakfulla.

Någon timme senare avnjöt vi en härlig frukost med kaffe, juice, ägg och rostat bröd. Alla samlade kring frukostbordet. Jag tänkte för mig själv hur det egentligen känns att ha ett föräldrahem. Här sitter vi alltså i köket där Magnus har suttit sen han var en liten pojke. Samma kök, samma hus. Jag har flyttat så många gånger, mina föräldrar (var för sig) har flyttat så många gånger. Var är mitt hem? Men faktum är att jag alltid har känt mig hemma och trygg var jag än har bott. Jag är van att "boa" in mig där jag för tillfället lever. Har lärt mig det. För att citera Paul Young: "wherever I lay my hat that's my home..."


Efter frukosten gjorde jag mig redo för en härlig promenad i ett underbart höstväder. 
Stenshuvud Nationalpark nästa. Jag har valt att göra ett eget blogginlägg om det, endast bestående av bilder.


http://sisteraquarius.blogspot.com/2011/10/stenshuvud-nationalpark.html

Känslan att efter mer eller mindre bestigit ett mindre berg för komma upp och blicka ut över havet. Att se horisonten som jag har saknat så. Jag måste ha fått så mycket luft, syn- och hörselintryck för när vi väl kom hem igen till Bengtssons Casa Blanca igen, var jag helt slut.

Jag hade ett givande samtal med Mamma Bengtsson, vilade lite och sen blev vi serverade en underbart god "Magnusgryta".

Kort efter detta lämnade Magnus och jag detta himmelrike i Kivik och begav oss hem till lyan i Stehag. Mätta, nöjda och belåtna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar