torsdag 13 oktober 2011

Onsdag

Jag mötte dagen som jag redan har vant mig vid. Men med en viss skillnad. Jag kände mig så tung och trött, med en huvudvärk som heter Duga. (Eller förlåt, jag tror bestämt att hon hette Doris). Jag bestämmer mig för att jag orkar ingenting och tänker inte gå utanför dörren. Jag håller säkert på att bli förkyld. Eller nåt. Möjligtvis kan jag gå med på att öppna fönstret för att andas in lite nytt syre. Vilket jag gjorde. Och blev därmed piggare.


Två koppar kaffe och en varm dusch senare knyter jag skorna och mina steg går mot brevlådan utanför Matboden. Min namne Zakrisson - min mormors lillsyrra, tillika familjens släktforskare fyller år i morgon och jag har skrivit ett grattiskort. Jag hör hur mitt brev landar i lådan och inser att solen skiner. Mina steg fortsätter mot Trollskogen. Jag har börjat längta efter den precis på samma sätt som jag blev beroende av min Udderunda hemma i Stockholm. 


Eftermiddagen kom och Magnus med den. Jag fick en bukett med kärlek.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar