söndag 9 oktober 2011

Söndag i Stehag

Vaknade till en underbar höstmorgon. Solen sken in genom fönstret, löven på träden glittrade vackert. Som vanligt önskade jag att jag kunde måla av det vackra jag ser. Tur för mig att det finns kamera.


Vi bestämde oss för att ta en promenad i skogen. Skön luft och härliga färger omslöt oss där vi gick. Vi mötte några stycken som hade kommit på samma tanke som vi. Visserligen är Stehag inte en stor metropol men jag var ändå lite smått förundrad över att Magnus verkade känna alla vi stötte på. Tills han förklarade för mig att här på "landet" hälsar man på alla. Såklart. Det är ungefär som på den tiden jag seglade, då hälsade man på alla i skärgården. Om jag skulle hejja på alla i Stockholm skulle jag väl bli inspärrad så att folket skulle slippa känna sig besvärade och olustiga. Plus att det är ju en hel del att hejja på där. Hinner inte.

Känn lugnet.
Tåget. Pågatåget. Jag måste veta hur man kommer till tågstationen. Tänkte ta mig till Malmö någon dag i veckan. Ensam. Med en karta i handen och leka turist. Vill få grepp om staden. Men det borde inte vara så svårt, städer med kust är ofta lätta att hitta i. (Ni får givetvis rapport från detta äventyr).

Tågstationen.

Sightseeingen av Stehag City Centre fortsatte. Jag hejjade glatt på alla. Kanske lite för entusiastiskt. Får öva på det där.

Bykrogen.
Lokala pizzerian.
Matboden var stängd. Brevlådan utanför var dock öppen.
Väl hemma låg Eslövsbladet i brevlådan. Javisst.
Annars är jag van vid att Mitt i Söderort hamnar bland min post. 

Nu har jag varit Stehagsbo en hel helg. Jag tycker att det går bra för mig. Jag har boat in mig.2 kommentarer:

  1. Good luck till den nya veckan i Skåne!

    SvaraRadera
  2. Tackar! Den har börjat bra med skogspromenad och frisk luft!

    SvaraRadera