söndag 16 oktober 2011

Tvättstugan och UFO

Innan jag slog upp mina gröna i morse hade jag en låt som sjöng inom mig. Minns inte vad jag kan ha drömt som gjorde att jag vaknade till "Södermalm", men låten fick mig i ett härligt lugnt gung hela dagen och jag har surfat vidare på den vågen. Här är den i Björn Skifs version. Rätt fin tycker jag.  http://grooveshark.com/#/s/S+dermalm/2yelc3?src=5 


I dag på förmiddagen bestämde vi oss för att tvätta. Jodå, det finns en liten tvättstuga här i ladan. "Men måste vi inte boka tid?" undrade jag häpet varpå Magnus svarade "neeej, här tvättar man när det är ledigt". Jag visslade till och tänkte att det här är livet på landet. Vi packade den stora blå IKEA-kassen full med smutstvätt och jag följde tätt efter honom nerför trappan till tvättinrättningen. Världens minsta tror jag. Det var inte ledigt. Blev inte ledigt förrän vid 18-tiden. Irritationen jag känner men vill ignorera. Vad är det för fel på att ha ett bokningssystem? 
En sak som jag har funderat lite över. Det här med skylten när man åker in till Stehag. Det är ett UFO på den. Varför?  Vanligt förekommande besök här? Kolla vad som hände när jag tog en närbild på själva UFO-symbolen! Var kommer regnbågen ifrån?

UFO i Stehag? Javisst!

Exteriörbilder har efterfrågats så på begäran kommer här nu ett litet urval.

Ombyggd biograf. Vi bor i fd maskinrummet. 
Trappan upp till fd maskinrummet.
Lite runt omkring på tomten. Inkl "sopnedkast".

Nu har jag bott här i lite mer än en vecka. Känns som om jag har varit här mycket längre än så på något besynnerligt vis. Men det är väl så när man är hemma

Nu gick Magnus ner till tvättmaskinen. Jag tände denna i fönstret som finns i vår trappa. Så blir det inte så mörkt för honom när han kommer tillbaka.


2 kommentarer:

 1. Regnbågen kommer sig nog av det reflekterande materialet i skylten. Hela skylten är som en jättereflex. Hade kunnat bli ännu mer spännande om du haft blixt. :)

  Om man tittar på vägskyltar, eller för den delen registreringsskyltar på bilar, när det är mörkt ute, så brukar man kunna se allehanda ljuskällor, som t.ex. trafikljus eller bromsljus, reflekteras.

  Om du ser en bil som står parkerad i närheten av ett trafikljus, ställ dig mellan bilen och trafikljuset och titta på registreringsskylten. Det brukar synas väldigt tydligt om det är rött eller grönt.

  Nu när jag ändå är i farten med tips från coachen - om du någon gång får tag i ett par polariserande solglasögon, leta rätt på en yta som reflekterar solljuset "horisontellt" - en vindruta, ett plåttak, något sådant - och vrid glasögonen 90 ° medan du tittar på det reflekterade ljuset. Eller ta två par polariserande glasögon i en affär och håll dem framför varandra - och vrid det ena paret 90 °. Då blir det kväller.

  Fysik är kul. :D

  SvaraRadera
 2. Hahaha, du är bästa coachen :) #twuß

  SvaraRadera