lördag 12 november 2011

Återseende

Vid 13-tiden idag rullade en röd Seat Ibiza in i Stehag. Äntligen skulle jag få återse min bror Micke och Jackie. 


Micke och jag är egentligen inte syskon. På riktigt. Vi har länge varit de bästa av vänner och vi upplevde rätt snabbt en syskonkärlek så vi uppgraderade vår vänskap. Lyx att välja sitt syskon anser jag.


Märkligt att vi till slut hamnade i Skåne båda två. Det hade vi nog inte gissat ens i vår livligaste fantasi. Han gifte sig med en dansk och jag hittade en dansk... eh, förlåt, en skåning.


Efter att ha visat M & J hur vi bor satte vi oss i bilarna och styrde mot Hässleholm. Varför? Ingen aning. Hur som helst så var denna märkliga lilla figur det första jag såg i staden.
Lördag i Hässleholm. Var är alla?

Invånarna kunde beskåda en kvartett där ena hälften bestod av nollåttor och den andra av dansk/skånska snyggingar promenera gata upp och gata ner och fönstershoppade. Det tog inte särskilt lång tid. Vi frös. Vi var sugna på något. Vi uppsökte Chicco Coffee House på Första Avenyen 7. Det visade sig att det var där folket var. Jag beställde in en varmchoklad. Med marshmallows. Och vispad grädde. Denna bomb av socker och fett. Men det blir ju vinter snart, måste öka på mitt fettlager så att jag inte fryser.

Det måste checkas in!


Mätta och belåtna återvände vi till fordonen vi hade parkerat endast några meter från caféet. Nu var det vår tur att få se paret Strömquist&Sörensens nya boning. Men första anhalt blev Perstorp City Centre där dansken gjorde ett snabbt besök på livsmedelsaffären. Han kom ut med ett gäng frysta bär. Jag anade varåt det lutade.


Perstorp alla dagar 8-20. Från kl 21 då? Vad är det då?

Vi körde vidare på väg 21 och minuter senare kom vi fram till det gamla missionshuset. Som nu fungerar som ett rustikt och charmerande hem åt två tvåbenta och två fyrbenta. De två senare även med päls.

Schäfern Trixie framför missionshuset.

Medan Jackie gick in till köket och gjorde i ordning en blåbär- och hallonsmulpaj visade Micke och Trixie oss runt på tomten och gäststugan (ca större än hyddan i Stehag).Missionshuset från gäststugans vind.
Brasan är tänd. Paj med hemmagjord vaniljsås, hemmagjord hallonlikör.
Och kaffe. Jobbigt gott. 
Magnus närkontakt med Sigge.

Tidigt på kvällen sa vi adjö och begav oss hem. 

Tack Micke och Jackie! Vi ses snart igen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar