måndag 21 november 2011

Före och efter

Jag vaknade sakta upp tidigt i morse av att jag hörde någonstans ute i periferin: "... jag måste kliva upp nu älskling". 


Inom mig frågade jag: varför?  Men det enda jag fick ur mig var: "mguhhf".


Strax uppfattade jag igen vagt att någon måste kliva upp. Vad är det frågan om? 


Som en direkt följd av att jag fick en kyss på munnen blev jag mer medveten om omvärlden. Nu förstod jag. Det var omöjligt för min käre sambo att röra sig ur sängen ety att jag kramade honom så hårt. 


Kanske drömde jag att jag höll på att drunkna och att han var en livboj.


Jag släppte taget om honom och somnade snabbt om. (Och Magnus kom i tid till jobbet.)


När jag vaknade nästa gång hade det gått ca tre och en halv timme. Kände mig inte utvilad märkligt nog men tvingade mig upp. Bestämde mig för att idag är det tid för förändring.


Jag började med mitt hår. Det var trist, tråkigt och grått. Och trist.


Som ni ser här nedanför (till höger) ser jag mycket mer lugn ut när allt klart. Och så vill jag bara informera er om att jag är mycket snyggare i verkligheten. Jodå, det är jag. När jag har smink i hela ansiktet.


Före och efter.
Au naturelle i förändring.
(Men ser jag inte ut som en liten buddha längst ner till vänster?)

Okej. Håret fixat. Nu till den fasansfulla klädkammaren. Jag är rädd för den. Den är svår och otäck. Vet inte vilka som bor där. Det visade sig dock att vi endast har en (1) hyresgäst där. Naturligtvis en gigantisk stehagsspindel. Är inte förvånad. Alls. Tveksamt om han betalar hyra dock. Men jag vågar inte ta upp saken för då blir han väl ännu större. Orkar inte. 

Och varför är spindlarna så stora här, vad är det de äter? Danska blyertspennor?

Hur som helst så tog jag tag i saken. Javisst. Kalla mig Modesty Blaise om ni vill. Super Woman. Eller Kajsa Kavat. Inget hinder hindrar mig.


Före och efter.

Före och efter.

Och det slutar inte här med omvandlingar för häromdagen tittade jag under ett svagt ögonblick på ett morgonprogram på TV där jag bevittnade en snygg kvinna med trendiga glasögon och välmålade läppar. Som var en städexpert. Alltså en kvinna som talar om städning med stor passion. Fast hon såg ut som en friherrinna som inte behövde städa själv. (En sådan som jag.) 


Föreställ er att hon beskrev Den Stora Njutningen (vad än det må vara). Men talade om hur man bäst städar sitt hem.


Jag både ser och hör ur hon går igång på frågorna som tittarna ringer in. 


En kort stund senare förklarar hon upphetsat för oss hur man kan göra en matta fin och ren med hjälp av en vitkål. En vitkål. Fan vad coolt! Så undertecknad spatserade ut som om det inte fanns en morgondag och köpte en vitkål.


Och jävlar vad jag gnuggade mattan med vitkålen av och an på vår perser. (Inte katten utan mattan förstår ni väl.)  (Vi har ju ingen katt.)


Det hände absolut ingenting. Förutom att jag blev svårt andfådd. Och svettig. Om jag hade levt i USA hade jag förmodligen kunnat stämma både kanalen och städdamen. 


Jag vill ju ha tillbaka pengarna för vitkålen. 
Före.
(Och det här att det ser ut som om jag har en hand från Landet där Jätterna bor...) 

Efter.

Jag vet inte.

Säkert gjorde det någon nytta. Eller också inte. Men jag fick träna mina triceps. Och även mina biceps. I ca fyra minuter innan jag tröttnade. Alltid något.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar