onsdag 9 november 2011

Första månaden som skånebo

Nu har jag varit expat i en månad. Jag har flyttat från en stad med en befolkning på ca en och en halv miljon människor till en liten ort med 1100 invånare. Stor omställning, eller hur? Men konstigt nog känns det inte som det.


Jag funderar på om det är så att jag inte riktigt har förstått allt än, kanske tror jag att jag liksom bara är på semester. Kanske vaknar jag en dag och får ta del av den berömda aha-upplevelsen. Mycket möjligt, men jag tror inte det. Jag är hemma. Dessutom är det här endast en mellanlandning.


Hur har min första månad som skånebo varit? På en skala från ett till tio där ett är riktigt kasst och tio är glimrande bra skulle jag vilja placera månaden på tio. Om det blir ännu bättre måste jag ändra på skalan.
Jag bestämde mig för att ta den längre rundan i Trollskogen idag. Sen mindes jag varför jag inte väljer den i vanliga fall.


Man går här med livet som insats.

Denna lera.
Och hur har en gren, eller snarare pinne, hamnat i fören på min högersko?

Rundan.

Hemma igen klädde jag av mig mina kläder och la dem i en hög på hallgolvet, ställde mig i duschen, drog för duschdrapperiet och satte på vattnet. Jag stod en lång stund och njöt av det varma vattnet. Insikten om att de gigantiska stehagsspindlarna slutat förfölja mig in bidrog till njutningen. När jag var klar virade jag in mig i en stor handduk och gick till köket för att göra mig lite kaffe. Det droppade om mig.

Jag torkade mig ordentligt, iklädde mig något bekvämt, hämtade mitt kaffe, lite biscotti, datorn och intog soffan. Jag andades ut nöjd och lycklig. Så. Nu kunde dagen fortskrida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar