fredag 23 december 2011

Dan före dan

Morgonen avlöpte i samma härliga procedur som igår med frukost på sängen. Det är inte så där värst synd om mig faktiskt. Det gör liksom inte så förfärligt ont att vifta med tårna och bläddra i skvallertidningar i rosa sänglakan.

För övrigt är det skojigt att duscha här.

Idag är det lillejulafton. Vad innebär det? Jo, nämligen följande: packa lämplig behållare på (h)jul med diverse flaskor och burkar med flytande form av julgodis och överför dessa till platsen för själva julaftonsfirandet, i mitt fall, hos min mormor Greta à 97 bast.


Hur kul det än kanske låter så blir man ju inte helt belåten enbart på vätska utan kroppen har under året förberett sig på att mat i extensiva mängder ska intas just den 24:e december (den har vant sig vid detta beteende sedan urminnes tider, sitter i den förlängda ryggmärgen) så min baskerförsedda mor och jag spatserade ner Sveavägen med pigga steg till Hötorgshallen, denna saluhall som är till bredden fylld av delikatesser, där en kartong med läckerheter väntade på oss, förbeställt av ingen mindre än min stilige morbror.

Jo, så är det. Vi gör ingen julmat själva. Vi har upphört med det. Antar att många blir chockade men det struntar jag i. Vi förlitar oss på Melanders Fisk i år!

Visst ser jag nöjd ut?Vad gör man mer en dag som denna? Exempelvis kan man göra de där ärendena vi tenderar att underhålla oss med i sista minuten. Handla små ting som man kan sätta ett snöre om och en juletikett på. Så jag gjorde en repris från igår, gick omkring i min egen värld och såg mig omkring. Jag interagerade med folk endast när jag skulle betala med mina slantar till de som ansvarade för kassan just när jag uppenbarade mig framför dem.

Stockholm är sig likt, men jag upptäckte ändå många förändringar. Underbart med en stad i förändring, det ska inte vara statiskt tycker jag.

Det var milt i luften där jag gick omkring och mindes. Småduggade lite, det gjorde inget, bubblan jag gick i var vattentät.
Tyvärr känner jag mig inte så kry för tillfället, jag har väl fått en storstadsbacill, så jag ber att få dra mig tillbaka under täcket.

Med hopp om en trevlig dag i morgon vill jag önska er alla en riktigt God Jul.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar