tisdag 28 februari 2012

Margareta i ett sekel

Jag sitter här och trivs. Kärleken har fört mig hit där jag är och som extra fet och sockrad grädde på moset så har kattdamen Doris valt att flytta in till oss. Treenigheten är komplett.


Men jag saknar samtidigt min familj och vänner i Stockholm. I synnerhet min mormor som nu ligger på sjukhus och återhämtar sig efter att ha ramlat och slagit i höften.


Jag googlar på året 1914 och hamnar på en wikipediasida som hävdar att 1914 var ett normalår som började på en torsdag i den gregorianska kalendern. Enligt den julianska kalendern var det också ett normalår. Dock började den på en onsdag.


Det må vara hänt att året började en onsdag eller torsdag men det var definitivt inget normalår. Nä, det var ett alldeles särskilt speciellt år för en dag i mars beslöt sig en liten flicka att titta fram och landa på jorden -  Margareta. Femtiofem år senare fick jag turen att få henne som min alldeles egna mormor Greta.


Jag kan inte hjälpa det men jag är så fascinerad över livet. Jamen tänk er själva att blicka tillbaka och konstatera att du har levt i nära ett sekel!

1910-tal.

1920-tal.

1930-tal.

1940-tal.

1950-tal.

1960-tal.

1970-tal.

1980-tal.

1990-tal.

2000-tal.

2010-tal.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar