lördag 7 april 2012

Glada påskägg till er alla!

Vaknade tidigt i morse. Kan inte riktigt somna om. Jag sitter och hör sambons djupa och lugna andetag där han ligger bredvid mig och sover.


Allt är tyst ute. Hör bara några ringduvor som dånar och kråkor som kraxar.


Doris tvättar sig.


Det är mulet och grått ute. Till skillnad från igår som var en fantastiskt vacker vårdag som jag delvis avnjöt i skogen.

På min promenad mötte jag en hel del andra stehagsbor. Vi hälsade på varandra. Jag säger alltid "hej". De svarar alltid med ett "haj" fast hellre med ett "hallå". Eller snarare ett "hallå hallå". Som låter som "hallå lå". Eller för att vara strängt fonetisk: "halleu leu". 


När jag var tillbaka i hemmets lugna vrå ställde jag mig i köket och fixade lite inför påskaftonens knytis, vi ska hem till några vänner på Kivik (ja, man säger tydligen PÅ Kivik, det har min svärmor lärt mig) och förmodligen kasta ett och annat ägg på varandra.


Annorlunda påsklaxbiffar in the making.När jag var klar var det Magnus tur att ställa sig i köket. Han bakade sitt goda bröd.


Bagare Bengtsson.

Långfredagen flöt förbi med ett behagligt lugn. På kvällen öppnade vi våra platta påskägg som stockholmsmorsan skickat till oss.Kan meddela att innehållet var mycket tillfredsställande. Här ovan ser ni vad som fanns i Dorrans plattägg.


Lugnet börjar avta nu. Doris har tröttnat på att inget händer. I skrivande stund håller hon på att attackera Magnus fötter så härmed är samtliga invånare i 19 A vakna. Dags att gå upp. Bengtssons goda bröd väntar till frukost.


Glada påskpussar till er alla! Och glöm inte - ägget kom först! Eller var det hönan..?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar