fredag 13 april 2012

Gräsänkor

Vid sextiden* i kväll packade Magnus sin lilla gröna kappsäck, som jag misstänker härrör från tiden i lumpen, för att åka hem till sina föräldrar på Österlen där han avser att spendera helgen och hjälpa till med lite ditt samt datt och allmänt förgylla Kivik med sin närvaro.


Dojsan anade ugglor uti mossen när den lilla gröna med handtag kom ut ur klädkammaren och jag kunde se vad hon tänkte.  Nej, inte överge mig nu igen, ni var ju borta och lämnade mig ensam över natten förra helgen. Men när hon kunde konstatera att jag gjorde inga närmanden att plocka fram min lilla svarta dito, från Granit - ej lumpen, utan satt tillbakalutad i soffan med mina grå och slitna mjukisbyxor på mig andades hon ut. 


Efter att husse hade stängt dörren låg katten på hallgolvet i ca en kvart och tittade på den. Kommer han tillbaka? 


Sedan gäspade hon stort, ruskade på sig, höjde svansen och gav mig en blick som sa: nu gör vi som råttorna och dansar på borden!
Och där började vår helg som gräsänkor. 


Vi var båda hungriga så vi gjorde i ordning lite gott att äta, hällde lite vin i glasen** och tittade på högintellektuella tv-program såsom "Judge Judy", "Dallas" och "Let's Dance".


Den stabile Bobby med en hjälm av hår. Förmodligen den ende i serien som inte bar tupé.Till det sistnämnda programmet kom även den stinkande osten fram, nu när bara vi dansande råttor var hemma. För min del önskade jag hårt att det inte skulle locka fram mössen vi har under golven (och ibland även i väggarna!) medan Doris önskade motsatsen. Förstås.


När mörkret gjorde sig redo för att sätta på nattmössan över Skåne tände vi några ljus.

Och givetvis höll jag koll på vad som hände utanför mina väggar. Hade bl a en givande konversation med en gävlebo. (Eller heter det gävleborska i femininum?)


Du har aldrig tråkigt med Twitter.* med sextiden menar jag klockslaget och inget annat


** Doris är nykterist och dricker enbart alkoholfritt vinInga kommentarer:

Skicka en kommentar