onsdag 18 april 2012

Körd på ett jobb

På eftermiddagen gick jag ut för att hämta posten och kunde samtidigt konstatera att hela Stehag luktade skit. Alltså bokstavligt talat. Lukten av boskapsspillning var löjligt påtaglig. Men det är en annan historia...


Jag grep snabbt tag om det som fanns i brevlådan och sprang upp för trappan igen. Väl inne stod Doris nyfiket och väntade med vädrande nos.


När jag gick igenom dagens skörd visade det sig att jag hade fått brev från Arbetsförmedlingen. Jag rev genast upp fönsterkuvertet och kunde konstatera att de hade skickat ett förslag på ett ledig jobb för mig att söka. Jag blev så glad! Jag var fylld av förväntan och kände mig utvald. De har ansträngt sig för min skull! Kanske är de faktiskt som namnet antyder?


Arbetsförmedlare?

Efter att jag hade läst igenom allt la jag nedstämt ner brevet igen och suckade.


Jag ska lite kort förklara. Det är så här att när man får meddelanden från Arbetsförmedlingen är det alltid förenat med ett visst mått av hot. "Du är skyldig att söka arbetet, gör du inte det så är vi tvungna att anmäla det till din arbetslöshetskassa som då kommer att sänka/dra in din ersättning". Eller "om du inte kommer på angiven tid till dit och då eller då och dit så..."


Et cetera. Och så vidare. Ni förstår vad jag menar.


Min slutsats är att jag förmodligen är kriminell. 


I alla fall så fick jag ett anvisat jobb idag som jag måste söka. Gör jag inte det så vet ni vad som händer. 


Jobbet per se verkar passa mig - förutom den lilla detaljen att jag ska helst behärska det tyska språket. Visserligen inte ett måste men kravet på B-körkort med tillgång till egen bil gör att det känns rätt kört för mig. Har inget körkort. Än mindre tillgång till egen bil.


Jag är förbryllad. Jag kommer givetvis att söka jobbet eftersom det är min plikt. Min skyldighet. Min motprestation för att få min arbetslöshetsersättning. Men för både mig och företaget ifråga som har annonsen ute är det här slöseri med både tid och engagemang. Vem vinner på denna idioti?


Och inte alls för att vara gnällig, men jag undrar stillsamt syftet med att vi arbetssökande noga ska dokumentera ALLT (och även kryssa i om vi har körkort eller inte) när Arbetsförmedlingen ändå inte tar sig tid att läsa det. 


Vari ligger deras motprestation?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar