söndag 8 april 2012

Påskfriden fortsätter...

Med en viss törn i hjärtat lämnade vi Doris på påskaftons eftermiddag och rullade mot Österlen. Det skulle vara första gången som vi lämnade katten ensam över natten sedan hon flyttade till oss i februari.


Första anhalt var hos svärföräldrarna på Kivik. Vi önskade glad påsk och barnen, dvs Magnus och jag, fick var sitt påskägg till bredden fyllt av godsaker. Vi lämnade vårt pyttelilla bagage, gjorde oss i ordning och fortsatte till Södra Mellby där påskfestiviterna skulle äga rum. 


När vi hade ätit av den dignande påskbuffén och sköljt ner den med dryck av varierat slag gick vi ut i - som det skulle visa sig - den överdrivet stränga kylan för att ägna oss åt äggrullning


Äggrullare in action.
Vi hade våra egna designade ägg med oss. Den rosa är givetvis min. Den harmynte stormtroopern är sambons.

När vi alla led av svår kallbrand i händerna återvände vi in till värmen och pustade ut. Men vem var det som vann tävlingen egentligen? Jag hade en påtaglig känsla av att det inte var jag.

Det skulle visa sig att det inte var tid för varken rast eller ro riktigt än för nu var det dags för frågesport med påsken som tema. Jag lyckades till min stora förvåning kamma hem förstapriset. Christer, som tydligen vann äggrullningen, och jag fick var sin lyxpåse med Mellbybagarens tryfflar. 


Överräckt av Mellbybagaren himself.

Så efter det att "the two champions" var utsedda följde efterrätt och kaffe. Baren öppnades strax efteråt. Resterande av kvällen avlöpte lika trevligt som den börjat. Det var första gången jag fick träffa dessa goda vänner till Magnus och jag hoppas att det inte dröjer för länge innan vi alla ses igen.

Väl tillbaka på Kivik somnade vi innan huvudet ens nådde kudden.

Påskdagen gav oss en underbar morgon, solen sken in genom fönstren och strupen fick sitt kaffe.

Jag gick ut i trädgården och fångade våren.
Medan jag lallade omkring såg Magnus till att bilen fick sina sommartofflor.

Bilens flip flops on its way.


Kerstin bjöd på en påskbrunch som fick smaklökarna att jubla av välbehag. Matkoman var oundviklig men vi vågade inte vila någon längre stund då risken att vakna tjugofyra timmar senare var överhängande och vi ville åka hem till den ensamma fyrbenta damen.

Vi tog adjö, satte oss till rätta i den nyskodda franska bilen och åkte hemåt. Det var dock inte lika lätt att ta oss ur samhället som det brukar vara då bilköerna ringlade likt en jätteorm. Vad är detta? Jag hade inte sett så här många bilar i trafik på samma gång sedan jag flyttade ifrån huvudstaden.  "Jamen, det är ju konstrundan" förklarade Magnus när han uppmärksammade mitt något häpna ansiktsuttryck. I år är det det fyrtiofjärde året som Östra Skånes Konstnärsgille anordnar rundan. Många nyfikna och konstintresserade på vägarna den här veckan med andra ord. Kul! 

Vid tvåtiden var vi äntligen hemma och Doris mötte oss med längtan och kärlek. Hon fick mängder med kärlek tillbaka. Och tonfisk.

Vi packade upp våra få pinaler vi hade haft med oss, öppnade våra påskägg och landade i soffan med Dorran spinnande mellan oss medan vi snaskade i oss lite godis.

Treenigheten är återställd. Allt är som det ska vara.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar