lördag 30 juni 2012

Vingar av stål

Idag blir det väldigt mycket bilder. På flygplan. Nu har jag varnat er. Om ni fortfarande vill följa dagens inlägg blir jag glad, så häng med - men nu vet ni!


Magnus och jag hade mycket att ta igen igår kväll, vi satt och pratade och kramades tills vi somnade vid tvåtiden på natten. Doris flyttade aldrig från sin sköna plats i min resväska.


I morse vaknade vi i tid för Magnus att hinna fixa varsin ägg- och kaviarmacka till frukost innan Melodikrysset började. (Vill gärna upplysa er om att jag åt min smörgås på ett oklanderligt sätt medan min sambo valde att applicera kokt äggula på halva sitt ansikte. Mindre sexigt. Men jag fortsätter att älska honom.)


Idag var det den årliga flygfesten på Eslövs flygfält, vi åkte dit! Det var härligt väder, blå himmel och det var flera nyfikna som kom för att titta på dessa små söta flygplan.


Den lilla röda.

Det här med multipla instrumentpaneler.

Fieseler Fi 156 - även kallad "Storken". Varför? Vet inte.

Liten gul svävar över flygklubbens lada.
(Foto: Magnus Bengtsson, redigerat av mig.)


Vi fick inte tända några cigaretter. Men eftersom vi ändå aldrig har några med oss så det gjorde inget.

Många hade med sig filtar och ihopfällbara stolar medan de njöt av uppståndelsen. För de som inte hade picnic med sig gick det att få sig en grillad korv med bröd och en burk läsk eller bara en strut med saltade popcorn. Eller sockervadd för de som är lagda åt det hållet. (Magnus och jag behöver ju inget extra sockerpålägg pga att vi lever med Doris som är den sötaste katten sedan Dackefejden.)

När det soligt och varmt ute är popcorn och kyld dryck ett måste!

Jag lät mig underhållas av flygframträdanden och miljön. Men hur roligt jag än tyckte det var så började min rygg att klaga, jag är inte så bra på att stå still. Men det var några plan till som vi (läs: Magnus) ville se, så vi dröjde kvar en stund.

En Spitfire och en Mustang leker tillsammans i himlen den blå.
(Foto:Magnus Bengtsson, redigerat av mig.)

Vovven var väl inte den största entusiasten på fältet, nosen pekade mot korvserveringen i stället för de kantiga plåtmaskinerna i luften. 

Om det är entusiaster ni vill se så följer nu två bilder på riktiga flygplansälskare där den med störst och längst teleobjektiv vinner.

Hänförda beundrare.

Fantaster med stativ.

Piloten gör sig redo för en uppvisning.
(Foto: Magnus Bengtsson, redigerat av mig.)

Stearman Model 75.
(Foto: Magnus Bengtsson, redigerat av mig.)

Det var nästan två timmar kvar av evenemanget när vi beslöt oss för att  lämna området. Vi hade sett det vi ville, och lite till. Både ett Malmö Aviation-plan hade gjort sig omaket att flyga på en lägre höjd än vanligt samtidigt som de tog en omväg för att glädja den vinkande publiken på Eslövs Flygfält och två JAS 39 Gripen som följdes åt för att roa oss. Även fallskärmshoppare singlade ner för ovan.

På det hela taget, en riktigt trevlig eftermiddag!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar