torsdag 26 juli 2012

En dag på stan

Jag kysste Magnus farväl innan jag gick mot stationen för en shoppingrunda i Malmö. Min sambo ska vara hos sina föräldrar på Österlen ett par dagar för att hjälpa till att fixa lite ditt och datt. Doris stannar hos mig för att hjälpa mig med dito aktivitet.


Jag manövrerade biljettautomaten på perrongen snabbt då det endast var fråga om sekunder innan Pågatåget skulle komma. Maskinen svarade med att spotta ut en enkel biljett till Malmö som jag hade uppenbara svårigheter att få tag i. Förmodligen för att jag var en smula stressad. Eller så hade jag redan fått en liten knuff av solsting.


Tåget kom, jag satte mig vid ett fönster och njöt av landskapet. Ungefär fyrtio minuter senare klev jag av och försvann in i mängden av alla andra som yrde runt på stan.


Kommersen på Södergatan var i full gång när jag anlände till staden.

Jag hittade inget jag ville ha i stånden men väl i butikerna omkring. Där fyndade jag rejält då temat för dagen verkade vara "allt ska bort". Eller som mitt huvud läste det: "allt är jättebilligt!".

Efter ett par timmar satte jag (och alla mina påsar) mig ned på ett café och beställde in en cappuccino. Jag ville ha något sött och starkt (och sockrade därefter) medan jag lät mina fötter vila en stund.

Strax efteråt kunde jag med kvicka fötter spatsera tillbaka till stationen och ta nästa tåg hem.

Men innan jag klev ombord hade jag tid att köpa en kall dryck, jag var vansinnigt törstig! Jag gick in till den lilla livsmedelsaffären som finns där nära till hands och köpte en flaska välkyld iste med persikosmak. 

I kassan blev jag betjänad av en ung man med kort blont vågigt hår med ett brett stomatolleende. Trots att jag trodde att det var en omöjlighet, log han ännu bredare när en kompis (eller kollega?) ställde sig bredvid kassan och hälsade. Även han ung och blond - fast med snaggat hår. 

"Nämen hej! Fan, vad fräsch du ser ut idag!" sa Vågiga Håret.
"Ehh, va, jaha..?" sluddrade Snaggade Håret med kinder skära som hallon. (Och jag har en bestämd aning om att det inte berodde på solen.)
"Va, bara idag?" fortsatte Snaggade Håret och log snett. 
Vågade Håret började stamma: "Jamen, asså, nämen, du är verkligen f r ä s c h idag...".

Jag kunde inte sluta fnissa så när jag förde in mitt visakort i betalmojängen och knappade in min kod kunde jag inte låta bli att säga till Snaggade Håret: "Du är lite extra fräsch idag, raring, lite extra snygg!"

"Jaaa, prrrecis!", fyllde Vågade Håret i med sitt skorrande "R". 
"... eh, men TACK" sa Snaggade Håret och visste inte inte riktigt vem han skulle adressera sitt tack till, mig eller Vågade Håret. Vi tre log alla löjligt brett. Snaggade Håret avlägsnade sig. Och så även jag.

Jag hann även förbi sushiplejset innan jag sprang ner till spår 3 och påbörjade färden hem.

Väl hemma började jag och katten fixa och dona. På den varmaste dagen i mannaminne bytte vi gardiner, spikade upp saker och ting, fejade, dammade, dammsög och höll på som små duracellkaniner! Doris tröttnade rätt snart och la sig och spann i sin gungfåtölj medan jag slet i mitt anletes svett.

När jag äntligen var klar hoppade jag vigt (jaja, i min värld var jag vig som en gasell men jag misstänker att i realiteten såg jag ut som en mammutkalv) ur mina kläder och ställde mig i duschen. Från duschmunstycket strilade vatten i huvudsak från den kranen som har ett blått märke på sig.

Nytvagad plockade jag fram asken med de tio sushibitarna som jag hade införskaffat på Malmö Centralstation tidigare idag. Jag hällde upp resterna ur gårdagens rosa bubbel i ett glas, tog fram ätpinnarna och satte mig till rätta framför TV:n. Ni kanske undrar vad som var på burken? Jamen DALLAS förstås! Kultserien framför alla! JR rockar!

Doris spanar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar