fredag 27 juli 2012

Frejdig fredag

Jag behövde åka in till Eslöv en snabbis för att handla lite varor som vår, annars så eminenta, lokala matbod inte har till försäljning. 


När jag stod med de andra väntande trafikanterna (som i huvudsak var från Värmland och Tyskland, det gick inte att undgå att höra där de stod och samtalade med varandra) tittade jag upp mot den blåa skyn och upptäckte en rolig liten filidäng på ledningarna. 


Med lite fantasi kan det vara någon sorts g-klav, tycker ni inte?

Innan jag gick och handlade det jag hade skrivit på min lilla lista vandrade jag omkring i staden. Allt var sig likt. Boijertz Conditori hade lagt fram sin delikata kakor och bakelser för alla att beskåda. Jag gick in och köpte en chokladmuffins. 

Efteråt gick jag förbi den underbara blombutiken Blomsterhörnan, deras gerbera såg så fina ut. Medan jag stod och valde vilka färger jag vill ta med hem så kom jag på att krukväxterna hemma blommar alla så fint. Snittblommorna kommer liksom bara att försvinna. Så jag köpte frukt istället. Fast inte hos Blomsterhörnan förstås.

Det här med frukt. Jag älskar frukt, de är så vackra. Jag köper ofta frukter av olika slag som om de vore en bukett med blommor. När jag kommer hem lägger jag dem i en skål och njuter av dem. Men jag äter dem extremt sällan. Jag är i princip aldrig sugen på frukt. Tyvärr, för det ska ju vara nyttigt har jag hört. 

Eslöv, förmodligen en av Sveriges tråkigaste städer.
Men jag gillar den ändå.

Staden har tydligen flera vänorter. På Stora Torg visar denna pinne vilka och var de ligger.
Samt hur långt det är till kompisstaden i fråga.

Jag vet inte riktigt hur länge jag hade varit i "stan" men efter ett tag kände jag hur svetten lackade. Och duschen lockade.

När jag senare klev av vid min hemmastation tog jag i vanlig ordning Genvägen hem.

Genvägen - namnet är vad den är.
Sen kan man ju diskutera om huruvida det alls är möjligt att det 

finns en genväg i en sådan liten håla som Stehag.

Doris välkomnade mig med ivrig kärlek där hon stod högst upp på trappen. "Var har du varit, vad har du köpt, jag vill ha mat!" gormade katten som om det inte fanns någon morgondag värd att nämna.

Djuret utfodrades varpå jag slet av mig kläderna och ställde mig i duschen. Tjugo minter senare satte jag mig belåtet i min läshörna med en handduksturban på huvudet, en kopp nybryggt kaffe och chokladchocken från kondiset i Eslöv. 


Sedan följde en spontan siesta.


I skrivande stund njuter jag av kvällsbrisen som gör sitt intåg genom fönstren, de nya skira gardinerna gör sitt bästa för att inta rollen som en spinnaker. Idyllen hade varit total om det inte hade varit för högljudda och stökiga imbeciller till grannar (det blir väl så när föräldrarna är släkt med varandra...). Men jag ignorerar dem. Sommarkvällar som denna är till för att inse hur lyckligt lottad man är.


Och jag är fantastiskt lycklig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar