torsdag 15 november 2012

En typisk morgon

Monstret som bor inuti den lilla - och vanligtvis mycket välartade - Doris har som mål att trasa sönder våra fötter. Fötter är av ondo och ska oskadliggöras. Speciellt om de är under täcket och en tå oavsiktligt vickar på sig. Och särskilt på morgonen. För är det något Doris inte står ut med är när man ligger och "drar sig för länge" som hon kallar det för. Själv kallar jag det för mitt i natten när klockan är runt sex på morgonen.

Magnus hade redan åkt i väg till jobbet, hans fötter var intakta. Och medan mina fortfarande var i hyfsat gott skick valde jag trots den arla timmen att kliva upp. Jag möttes genast av en dunkel morgon. Jag tyckte att det var lika dimmigt inne som ute. Men efter en uppiggande dusch kunde jag konstatera att dimman inomhus hade skingrats. Den var bara verklig där ute.


Dimmig kuliss.

Jag avnjöt mitt morgonkaffe och bläddrade lite förstrött i några tidningar. Min blick fastnade på en annons för en teaterföreställning. Undrar hur det känns som skådespelerska att bli refererad till en tv-reklam i syfte att locka publik. Fast lite kul är det att det står "Judith och Judith-reklamen". Trodde det var ComHem-reklamen.

Den ena Judith.

När jag var klar med frukosten, och Doris med sin, hittade jag henne sovandes på matbordet. Föga förvånande. Till skillnad från mig har hon löjligt lätt att somna om.

Jag tänker bita Doris i tassen som omväxling.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar