tisdag 27 november 2012

Honung

Idag var jag dränkt i honung. Ja, alltså inte bokstavligt talat utan mer bildligt. Ni vet när ni går in i en affär, eller dylikt, och ni är helt ensamma men när ni går därifrån är det fullt med folk? Så var det för mig idag, var jag än gick. Jag drog liksom till mig... flugor? Äh, jag vet inte vad honung drar till sig. Men ni hajar.

Kanske känner ni inte igen uttrycket, det här att man har honung på sig. Jag har bara hört det sägas av brasilianare. Eller nja, egentligen bara av en. För länge sedan. Men jag tycker uttrycket är så träffande att jag aldrig har lyckats glömma det. 

Jag önskar dock att jag, utöver denna lilla pärla även hade kommit ihåg andra, lite mer betydelsefulla saker, såsom pythagoras sats. Eller hur man bakar scones. Men min hjärna verkar samla på sig tämligen onödigt vetande. Det finns inget jag kan göra åt det. Jag bara hänger med.

Hur som helst, idag när jag besökte en vaccinationsmottagning i Lund var det sånär som tomt på kunder när jag kom in i det lite för varma väntrummet. Glest med väntade i bastun.

När jag var klar var det näst intill obscena mängder med personer som såg fram emot att motta en spruta eller två. Honung 1.

Jag slapp agera nåldyna idag, jag ville bara ha ett recept på en ask malariatabletter. Inte för att jag tycker de är särskilt goda, de smakar närmast ingenting. Inte alls som Läkerol. Men jag ska på ett ledsagarjobb som kommer att utspelas på mer sydligare nejder än Skåne, där den rådande rekommendationen är intag av dessa piller.

Den vänliga kvinnan ville nog gärna sticka hål på mig men som tur var hade jag den lilla gula med mig och kunde således bevisa mina tidigare vaccinationer. Hon var dock lite barsk på mig att jag kom till henne så sent eftersom hon då inte kunde sälja på mig diverse andra läkemedel som tydligen skulle underlätta min kommande vistelse i Östafrika (men som kräver att man påbörjar veckor innan själva resan om det ska ha någon effekt). 

Jag förklarade för henne att jag vet vad jag gör eftersom jag inte råkat ut för vare sig det ena eller det andra under de cirka tjugo gångerna som jag rest till den afrikanska kontinenten under de senaste fem åren. Varken hon eller jag borde därför oroa oss nu heller. 

Men sekunden efteråt tänkte jag inom mig att nu jävlar jinxade jag det hela riktigt duktigt. Fan! (Hoppas inte att jag måste återkomma till detta om en vecka i ett blogginlägg nära dig...)

Liten gul.

Efter mötet med den snälla damen i vit rock gick jag till Forex och växlade till mig sedlar i grå/gröna toner med bilder av forna amerikanska presidenter. Om det blev honungseffekt igen? Javisst. Det lilla växlingskontoret var helt tomt när jag klev in (jag trodde det var stängt) men fullpackat med folk - med kö ända ut på gatan - när jag lämnade lokalen. Honung 2

Sedan gick jag över Bangatan och in till Pressbyrån. Jag skrapade fram lite kosing på trisslotter igår nämligen och ville byta till mig fler. Med högre vinst. Jag känner på mig att jag surfar på vågen av de stora kulorna nu. Jag behövde även köpa lite frimärken. Tomt på kunder när jag gick in. Fullt när jag gick ut. Honung 3.

På vägen hem blickade jag sömnigt ut över, det för årstiden något monotona, landskapet.


Vyer från tågfönstret.

Efter tjugo minuter var det dags för mig att stiga av.

Tom vagn. Slut på honung.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar