torsdag 29 november 2012

Jakten på flip-flops

Idag grävde jag upp mina få sommarkläder jag lyckades hitta i klädkammaren. Jag förstår inte vad jag hade på mig i somras. Eller hade vi ingen sommar? Jag kan för mitt liv inte begripa var jag har gjort av trasorna. 

Jag blev därför tacksamt överraskad över att en klädbutik i en stad nära mig hade en rejäl rea på kortärmade toppar. Finemang!

Några steg bort låg en sportaffär. Det är inte alls karaktäristisk för mig att uppsöka den här typen av affär men min tanke var att det förmodligen skulle vara det enda stället att hitta ett par flip-flops.

En expedit undrade om hon kunde hjälpa mig när hon såg min något vilsna uppsyn. Jag frågade om de hade flip-flops. Hon tittade på mig som om hon ville säga: "nej, men vi har väldigt fina snökängor, perfekta för arktiska långpromenader" men visade mig istället ett par sandaler i flip-flop-stil. Riktigt glassiga, i märket Puma. Svarta var de. Och rosa. Tror till och med att det var lite glitter på dem. Och liksom en liten klack. För nästan fyra hundra kronor. Inte riktigt min typ av flip-flops så jag lät dem bli.

Min vana trogen blir det väl ett par för en femma i närmaste Supermarket på en stökig afrikansk bakgata.

När jag var klar med diverse ärenden återvände jag hem där jag hade fler saker att ta itu med. Bland annat VAS (vård av sjuk sambo). Men han skötte sig för det mesta själv. Han låg invirad i sitt täcke som en vårrulle - eller kåldolme om ni hellre vill ha den synen framför er - och stönade. Ja, alltså inte på ett sådant där "snuskig-gubbe-sätt" utan mer som ett tecken på att det är rätt så synd om honom. Ni förstår, stackaren är förkyld. Vi vet alla vad det innebär. Man cold

När jag så gott som packat färdigt min rosa koffert la sig Doris till rätta i den och jag klev in i duschen. Dags att ta fram rakhyveln och skövla benen. Tidigt på söndag morgon vill jag nämligen inte att tulltjänstemannen på Jomo Kenyattaflygplatsen i Nairobi ska kräva att jag sätts i karantän i tron om att jag är ett svenskt exotiskt pälsdjur, som hon jag åker med, försöker ta in i landet.


Redo.
Dock inga flip-flops utan klump-eccos.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar