söndag 18 november 2012

Söndagsnöje

Idag bar det av till de norra delarna av landskapet, vi skulle äntligen få träffa Sigge. Sigge är det senaste familjetillskottet hos våra goda vänner Micke och Jackie.

Under den cirka fyrtio minuter långa bilfärden mot trakterna kring Perstorp blev vi varse om att det förmodligen var årets mest gråa dag. Det var liksom ett ickeväder. Ett vakuum.

Väl framme möttes vi av varma kramar och allt det gråa luckrades upp. Punkt ett på dagens agenda var en skogspromenad.


Tre män och en hund.

Kommer ni någon gång eller?

Trixie.

Efter en timme var vi åter tillbaka i den varma stugan och det var dags för en fenomenalt lyxig chokladkaka. Vi såg till att återfå våra kalorier vi möjligtvis hade bränt under promenaden.

En för sällskapet typisk söndagsfika.

När magen och hjärnan hade fått sitt kom allvaret. Dags för det högst avancerade spelet Rummikub. Det är som en blandning av domino, mahjong, alfapet (fast med siffror) och bland det roligaste jag spelat på länge. Av ungefär etthundra och en spelomgångar lyckades jag kamma hem en (1) vinst.

Roligt!

Trots extensiv speleftermiddag lyckades Micke samtidigt anrätta en middag. Och vinna flera gånger. Givetvis fusk men jag höll god min och drack lite mer vin.

Spaghetti Puttanesca.

Men Sigge då? undrar ni säkert. Vi skulle ju träffa den senaste stjärnan i kvartetten. Sigge visade sig vara mycket delikat och vacker. En väldigt trevlig filur.

Sigge.

Hur trevligt vi än hade det var vi till slut tvungna att åka hem. I morgon måste vi möta måndagen tidigt. Mätta och belåtna efter skratt, god mat och dryck tog vi adjö och rullade hem.

Hej då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar