torsdag 28 maj 2015

Dagens nyheter i korthet

Jag har idag samlat ihop dagens skörd och omsorgsfullt snott i ihop ett sammandrag åt er.

Den första nyheten som mötte mig idag när jag slog på datorn var att Island glädjande nog rivit upp den snart fyrahundraåriga lag som förmodligen fått varje spanjor med tillstymmelse till vett och sans att avhålla sig från den vackra vulkanön. Den aktuella lagen har nämligen gett varje islänning rätten att mörda spanjorer i allmänhet och basker i synnerhet. Bussigt.

Vidare avslöjar kvällsblaskorna att Chris O'Neill utvandrat till Storbritannien. Det står dessutom klart att hans fru och dotter, prinsessorna Madeleine och Leonore flyttar efter. Toppen! Annars hade det varit en smula märkvärdigt kan jag tycka. Reaktionen på detta var först ett stilla jaha men sen började jag ägna onödigt lång tid att fundera på om Chris ens har invandrat. 

Förutom den dagliga dos av nedrivna kontaktledningar, Putin, tips på hur man går ner tjugo kilo i timmen fram till midsommar, attacker på tiggare, Bruce Jenners eventuella könskorrigering och IS, rapporterade Reuters om hur en muskulös känguru skrämmer slag på invånarna i en förort till Brisbane. Att alls bli jagad av en känguru kan vara nog så skakande, föreställ er då en muskulös dito. En av de boende hade filmat odjuret in action. Den satt helt ogenerat och tuggade i sig gräs. Ohyggligt.

Strax efter jag läst om kängurun som med järnhand håller delar av det australiensiska folket i sitt skräckvälde, bevittnade jag hur vårt egna muskulösa djur interagerade med Magnus eltandborste. Efter att idag ha lärt mig vad muskulösa monster kan ta sig till, ingrep jag inte. Tänk om Doris rusar ut och våldför sig på gräsmattan? Dessutom får Magnus skylla sig själv om han har laddaren på golvet. Nåväl, katten har väl fått bort lite tandsten och sambon lär inget märka. Förutom att det kanske blir lite lurvigt i munnen på honom ikväll. Säkert ofarligt.

Förlåt mig, jag tappade visst nyhetstråden för ett ögonblick. Låt mig fortsätta.

Allt som har någon mån av värdighet bör ha en egen dag. 
Kanelbullen, chauffören, vattenmelonen, ägget, menlösa barnet - bara för att nämna några få. Idag, den 28 maj, är det inte mindre än fyra dagar: den stressfria dagen, internationella krama en musiker-dagen, internationella burgardagen och internationella mensdagen. Jag tycker att alla teman hör ihop lite grann. När jag har mens är stress inte ett alternativ och med tanke på de cravings som uppstår i samband med kramperna är en hamburgare sällan fel. Dessutom är det härligt att kramas när man har ont i magen. Att ligga i någons famn som ömt klappar den onda magen. Men det behöver förstås inte vara en musiker. Och det går lika bra med en värmefilt. Eller katt. I morgon, den 29 maj, är det den internationella dagen för FN:s fredsbevarande personal. Möjligtvis något mer värdigt än att tillägna en dag åt hamburgare.

Avslutningsvis vill jag informera er om att Stockholm är den tryggaste huvudstaden i Europa. I och för sig ingen överraskning för mig, jag har alltid känt mig trygg i mitt älskade Stockholm - som därtill är den fjärde tryggaste huvudstaden i världen, följt av asiatiska huvudstäder. Kommer inte ihåg vilka de var men vill minnas att Tokyo hamnade på första plats. Till er som fått för er att det är mycket bus i Stockholm skulle jag vilja svara som Brasse i det eminenta barnprogrammet "Fem myror är fler än fyra elefanter": fel, fel, fel!

Det var allt för mig för denna gång. Som ni förstår har jag endast tagit med topphändelser som är avgjort viktiga för er. Nyheter som jag vet ni inte vill vara utan. Inte kan vara utan. Nyheter som säkert är avgörande i era liv. Ni behöver inte tacka mig, jag står gärna till er tjänst fler gånger med att filtrera nyhetsbruset och handplocka väsentligheterna.

2 kommentarer: