lördag 27 juni 2015

En mager flyguppvisning


I morse när vi satt vid frukostbordet och löste Eldemans musikgåtor började jag diska mitt i låtarna eftersom det enligt någon var så väldigt viktigt att komma iväg så tidigt som möjligt till flyguppvisningen. Medan jag rengjorde kattens matbricka ställde jag hennes skål med torrfoder på bordet.

Mangus: "Det är tur att man har spärrar."
Jag: "Du har väl inga spärrar?"
Magnus: "Det har jag visst det. Jag hade just lust att smaka på Doris små kex men avstod."
Jag: "Jag har ätit av dem."
Magnus: "Men de måste smaka jätteäckligt!"
Jag: "Nja, som hälsokost."
Magnus: "Äckligt alltså."

Jag hade sett fram emot att lyssna på sommarens första Pop och Politik som sänds direkt efter Melodikrysset men det var inte att tänka på idag. Tur att play finns. Världens bästa uppfinning. Jag lyssnade på programmet senare under eftermiddagen medan jag rörde ihop kvällens coq au vin, en gryta som passar utmärkt en höstdag som denna.

Väl i Eslöv parkerade vi bilen en bit bort från flygfältet och följde den asfalterade gångväg som löper under riksväg 113. På samma gångväg bevittnade vi den största koloni av sniglar jag någonsin sett. En invasion av svarta, bruna, prickiga, randiga. Det var slemspår kors och tvärs. Vi var tvungna att ha blicken nedåt hela tiden för att inte trampa ihjäl alla blötdjur.

Jag: "Om jag vore snigel skulle jag hellre stanna i gräset än kräla på den arga asfalten."
Magnus: "Nu tror jag inte att sniglar pratar med varandra men om dom gör det, undrar om de säger till varandra att skynda sig."
Jag: "Varför har vissa hus och andra inte?"
Magnus: "De med skal är på husvagnssemester."

En gång om året, vid den här tiden, anordnas en så kallad Fly In (South Swedish Vintage Fly-in) i Eslöv. Det är en folkfest som lockar människor från när och fjärran. Nåja, kanske mest från när, men det är en mycket populär tillställning som inte endast drar flygfantaster. Det brukar vara ett hav med filtar, liggunderlag och tältstolar på den stora gräsmattan med nyfikna människor utrustade med kaffetermosar, kikare och kameror av varierat slag. Barn såväl som vuxna springer omkring med uppspelta äventyrsfötter och beundran i blick.

Dock inte i år. I år beslöt kommunen att inte sponsra eventet med följd att platsen var tämligen öde. I stället för konferencier, intervjuer med piloter, stort utbud av olika flygplanstyper, shower, museiutställningar och hålligång i största allmänhet, erbjöds vi duggregn och grå himmel. Det sistnämnda kan nog inte helt belastas Eslövs kommun även om jag tror att de hade ett finger med i spelet.

Nåväl, vi var en handfull som gick dit i alla fall. Det förekom en viss korvförsäljning och ur högtalarna kunde vi höra ledmotivet till kultrullen "Those Magnificent Men in their Flying Machines; Or, How I Flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes." 

Bloggare uppdaterar sin facebooksida.
Solglasögon (om än onödiga) på huvudet,
läsglasögon på näsan.
Foto: Magnus Bengtsson


Pappa, om du läser det här vill jag bara säga: contact Coutney!
Foto: Magnus Bengtsson


Air Traffic Control.
Inte direkt flygledartornet på JFK.
Foto: Magnus Bengtsson


Gulingar i skyn.
Foto: Magnus Bengtsson

Tänk om det var jag däruppe.
Foto: Magnus Bengtsson

Det finns objektiv. Och så finns det objektiv.


De bilder som är tagna av Magnus har jag i efterhand redigerat varför kvalitén har fått ge vika en aning.


2 kommentarer: