tisdag 30 juni 2015

Kollektiv sång

Jag är inte särskilt förtjust i allsång, varken att titta på eller medverka i. Det senare beror på att jag skäms över min sångröst, om man ens kan kalla det för sångröst. Och nej, alla kan inte sjunga. Min röst gör sig bäst i talande form.

Mitt ointresse för allsångsprogram leder följaktligen till att jag undviker att se dem. Det är inget aktivt agg jag har, absolut inte, utan det faller sig bara naturligt att jag inte håller reda på dem i tv-tablån.

Jag ska dock erkänna att jag ibland rattar in Allsång på Skansen, mest för att få några glimtar av mitt underbara Stockholm, inte föreställningen i sig.

Min brist på entusiasm kan göra att jag missar inslag som jag de facto vill se. En och annan artist som jag känner lite extra för. Men framför allt! Jag kan missa guldkorn i publiken! Som jag exempelvis gjorde igår.

Tack vare en uppmärksam fågel hemmahörande på Limhamn som viskade till mig via messengern, blev jag varse om att min favoritbohuslänning, tillika vapendragare och partner in crime, inte bara satt i publikhavet på Liseberg utan hon sjöng rakt in i en mikrofon tillsammans med en vacker skönsjungande blondin. Som givetvis förlorade all sin glans där hon stod bredvid min väninna.

Utan att veta vilken gång i ordningen, tackade jag för play-funktionens existens.

Till morgonens kaffeslurk väckte jag datorn och surfade bestämt in på TV4 play:s hemsida, letade upp gårdagens Lotta på Liseberg och klickade igång programmet. 

Samtidigt gick min sambo och satte sig på eh... ja, alltså på... faciliteten. Följande konversation ropades mellan kök och... bekvämlighetsinrättningen.

Jag: "Gud alltså, man kan inte hoppa över reklamen, jag dör."
Magnus: "Har du loggat in då?"
Jag: Nä visst nä."

Jag: "Oj, vad gamla de ser ut."
Magnus: "Vem är det som sjunger?"
Jag: "Han Isaksson. Sjunger gamla hits tillsammans med Tommy Nilsson och han den där andra med rösten. Typ som en ny GES."

Jag: "Pontus har blivit mager."
Magnus: "Pontus? Vilken Pontus?"
Jag: "Ja han 'vill ni att jag vänder om och slåss för den jag är'."
Magnus: "Du menar indianen?"
Jag: "Ja."
Magnus: "Han heter väl inte Pontus?"
Jag: "Jamen, vad heter han då? PONTARE! Jag menar Pontare."
Magnus: "Pontus..." (Jag hör hur han skakar på huvudet.)

Jag: "Nu tror jag att hon kommer snart! Måste vara beredd med pausknappen så jag kan ta en skärmdump."

Jag: "Vafan! När man pausar blir bilden mörk och en ruta med Lotta på Liseberg kommer upp."
Magnus: "Du får fota med mobilen medan hon sjunger."
Jag: "Men det blir konstigt, kameran reagerar så långsamt. Vad ska jag göra?!"
Magnus: "Du kan väl kamma dig."
Bilderna är tagna med min mobil när jag såg Lotta på Liseberg (TV4 Play) på min dator 150630.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar