måndag 29 juni 2015

Selfie

Vi är fascinerade av vårt yttre, det har vi varit i alla tider. Ända sedan vi bodde i grottor har vi avporträtterat oss själva på ett eller annat sätt. Vi vill göra ett avtryck. Ett intryck. Vi vill inte bli bortglömda. Inte nu och inte efter vår död.

Under de senaste fem åren har selfien exploderat på de sociala medierna. Vi älskar att publicera bilder på oss själva. Hey, även jag har tapetserat min blogg med selfies.

Det finns roliga selfies, glada selfies, ledsna selfies, tokiga selfies. Alla möjliga olika selfies.

Sedan finns det selfies jag inte förstår mig på. Jag finner dem inte relevanta med texten. Dessutom verkar modellen inte engagerad nog att ändra sitt ansiktsuttryck vilket gör det lite tråkigt för betraktaren. Det kan i och för sig vara på det viset att hen hittat sin bästa fotogeniska pose. Det gör det inte mer intressant för det, att dag efter annan titta på i stort sett samma bild.

På Instagram, selfiens Mecka, följer jag många användare. Vissa av dem tillhör den kategorin jag beskrev i stycket ovan:Jag har just ätit en skål med kvarg. 
Mmm, jättegott! Det bästa jag
vet är att få en sträv tunga.
#kvarg #gott #mat #food

Almedalsveckan är som
Kiviks marknad för politiker.
#almedalen #sandlåda #swepol

Det är så vackert här på 
franska rivieran och kaffet
är gott.
#semester #holiday

Så skönt att sitta på balkongen.
#sommar #summer

Lotta på Liseberg är så bra!
#allsång #liseberg

Budskapen kräver ingen selfie. Bättre bara att skiva jag är snygg. Det är helt ok. Ni är fina. Så fina att vi som omväxling gärna vill se er från andra vinklar 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar