söndag 28 juni 2015

Vassa klor

En tämligen innehållslös dag idag. Mest för att jag inte brydde mig om att fylla den med något. Trash day.

Medan jag såg somriga bilder från Stockholm i mitt facebookflöde kunde jag konstatera att det alltjämt var flera nyanser av grått utanför mina skånefönster. Och det berodde inte enbart på att de inte har blivit tvättade sedan Dackefejden. 

Jag läste ikapp tidigare nummer av den eminenta Språktidningen, som hade lagt sig i en nätt hög i väntan på min uppmärksamhet, och lyssnade en stund på den nyss bortgångne Magnus Härenstam läsa sin biografi.

Det var inte bara Storytel som min mobil fick tjäna idag utan även Cross Boss, ett korsordsspel som jag och min sambo just laddat ner. Vi spelar och tävlar mot varandra, det är löjligt roligt (om man är lagd åt det hållet) (att man gillar ord alltså) och vi har svårt att sluta. En viss irritation uppstår när den andre inte omedelbart gör sitt nästa drag.

På kvällen la sig min sambo till rätta i soffan i vardagsrummet för att titta på en TV medan jag satte mig i sovrummet med en mindre skål nypoppade popcorn för att titta på en annan. Mobilen hade jag nära till hands - redo för när Cross Boss-appen skulle blippa till och därmed avisera att det äntligen var min tur.

Samtidigt hör jag detta från en annan del av lägenheten:

Magnus: "Nej nej nej! Inte tugga på sladdarna, husse blir galen!"
Doris: "gubbe"
Magnus: "Nej nej, sätt dig inte på datorn!"
Doris: "jo"
Magnus: "Låt bli mobilen!"
Doris: "nej"
Magnus: "Kom hit istället, lilla loppan. Kom, vi kan mysa i soffan."
Doris: "kurr"

Sju sekunder senare.

Magnus: "AAAAAAAAAAAHHHHHHHHHJJJJJJ!"
Doris: "kurr"
Jag: "Trist att du har slutat spela."
Magnus: "OOOOOOAAAAAAHHHHHH!"
Doris: "kurr"
Jag: "Du kanske har tagit bort spelet?"
Magnus: "Alltså AAAAHHHHHH AAAAAHHHH AAAAHHHH!"
Doris: "kurr"
Jag: "Tråkigt tycker jag, det var från början du som ville att vi skulle spela."
Magnus: "Klorna. Hennes klor! Jag tror inte att du förstår hur ont det gör!"
Jag: "Du är sur bara för att jag vann sist."
Magnus: "ÅÅÅHHH GUUUUUUD! SMÄRTAN!"
Jag: "Men herregud, vad du skriker, du skrämmer henne!"
Magnus: "Ont!"
Jag: "Vekling."
Magnus: "Min mage är helt sargad."
Jag: "Ska du spela nån gång?
Magnus: "Blodvite har uppstått, jag är säker."
Jag: "Har din mobil dött eller vad är det frågan om?"
Magnus: "Nej, men jag har."

När det livshotande dramat lagt sig och katten (som kunde ha varit ett lejon om man inte visste bättre) hoppat ner från sitt offer, blev sambon sugen på en kvällsmacka. Jag hörde hur han stökade i köket och hur stön av njutning kom över hans läppar: "Mmm, kaviar!"

Efter ett ha hört upprepade gånger hur dessa kaviarbetäckta smörgåsar var Guds gåva till mänskligheten, blev även jag sugen. Kaviar var inte direkt nyss jag åt. 

Jag öppnade kylskåpet och såg att vi hade en annan, påbörjad, tub med kaviar. Nästan slut, men inte helt. Jag tyckte att det var bättre att klämma ur det sista från den först och började tömma innehållet på min rostade brödskiva.

Jag: "Har du sett att vi har en till här som vi kan göra slut på först?"
Magnus: "Jag tog inte den för jag tyckte den såg gammal ut och luktade illa."
Jag: "Jaha, varför slängde du den inte då?"
Magnus: "Älskar dig."

2 kommentarer: