tisdag 7 juli 2015

För livet

Ni känner väl till bröderna Borste? Ni vet, de som någon gång under 1700-talet grundade fiskeläget Borstahusen i nordvästra Landskrona. Magnus och jag tog en biltur till denna underbara lilla pärla idag. Pärlan med det fantastiska namnet Borstahusen.

Det var en härlig sommardag. Semesterfirare solade och badade. Båtar med hissade segel kryssade mellan Ven och fastlandet. Solbrända ungar sprang omkring fulla av energi. Folk satt i små klungor här och var med kylda drycker och diskuterande livet. Livet. 

Jag kände en inre frid. Öresund visade sig på sin bästa sida idag. Överallt var det vackert. Oavsett åt vilket väderstreck jag vände mig, möttes jag av skönhet. Människor såg ut att njuta av stunden, leva i nuet och tacksamt omfamna sin lycka.

Men livet kan vara skört och lyckan kan plötsligt vändas till sorg.

Jag har vänner som kämpar mot olika demoner, både somatiska och psykiska.

För ett antal år sedan drabbades en av mina allra bästa vänner av bröstcancer. Denna jävla cancer. Den dyker upp när helst den vill och angriper oss urskillningslöst.

Det gick bra för min väninna. Kanske tack vare människors goda vilja att skänka pengar till cancerforskningen.

Idag snubblade jag över ForLife. ForLife är ett projekt som startades av anhöriga till cancersjuka. Deras mål är att samla ihop en miljon kronor som en gåva till Cancerfonden.

Om vi går in på www.forlife.nu och klickar in oss på deras butik kan vi exempelvis köpa piffiga armband och mobilskal. Därmed är vi med i kampen mot cancer. Vi kan dessutom följa insamlingen på deras hemsida. I skrivande stund har ForLife fått in 137 400 kronor. Således 862 600 kronor kvar till miljonen. Det här grejar vi!


Livet.
Foto: Magnus Bengtsson


#zerocancer

2 kommentarer:

  1. Man tänker till... alla känner vi väl någon som måst gå igenom den här sjukdomen. ForLife, tills nu okänt för mig, lovvärt initiativ!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera