onsdag 8 juli 2015

Gnaga-igenom-väggar necesse est

Mössen. De är tillbaka. Redan. Torkat fogskum är jättegott att knapra på om man är mus. Jag trodde det var giftigt.

Ni har väl inte missat musinvationen i vårt Skafferåd? Well, hålet uppe i hörnet existerar igen. De smiter inte enbart in för att äta knäckebröd och rulla sig i vetemjöl. Nej, det verkar dessutom som om de ser översta hyllan i vårt Skafferåd som avträde. Det fanns gott om små muslortar utspridda här och var.

Redan från början var mitt sikte inställt på silvertejp. Man kan fixa allt med silvertejp. Allt. Men Magnus trodde inte till en början på min universallösning. När han sent igår kväll både hörde mössen gnaga och såg att hålet återuppstått, blev sambon dock villigt inställd till tejpen. Han stängde dörren noga om sig och gick och la sig för natten.

I morse tyckte Magnus att det var en glimrande idé att lyfta upp Doris på den aktuella hyllan. Jag vet inte riktigt varför. Musaktiviteten är uteslutande på kvällar och nätter. Kanske var det för att hon skulle nosa upp någon kvarglömd mus eller för att lämna sin mus-dräpar-doft i ett skrämmande syfte. Jag vet inte.Musinspektion.


Efter experimentet - som Doris inte heller helt förstod nyttan av men ställde upp eftersom hon är en mycket artig och tillmötesgående katt - åkte vi in till Eslöv, ställde bilen på ÖB:s parkering, väntade tills regnskuren mattades av, rusade in, rusade ut - nu som stolta ägare till en fet rulle silvertejp och åkte hem igen.

I vårt andra försök att förhindra intrång av hungriga och bajsnödiga möss varvade Mr Handyman sådant där skum med silvertejp. Som en lasagne ungefär. Nu är det bara att invänta morgondagen. Hål eller inte hål?

Nu kanske ni undrar varför mössen helt plötsligt beslutat sig för att bli närgångna. Jag vet varför. Det är ingen slump att det började i samband med att grannarna vägg i vägg nyligen flyttade härifrån. Ni förstår, grannarna hade inte bara hundar och väggloppor som husdjur. De hade även en pytonorm. Vet ni vad pytonormar tycker kittlar dödsskönt i kistan? Möss.

Stehagsmössen må vara små och påträngande, men de är inte dumma. De vill ha mat. Inte bli mat.

1 kommentar: