torsdag 2 juli 2015

#jaghittadebajset


Dagens utflykt gick till Hörby, där ägde nämligen den årliga marknaden rum. Nu är jag ingen utpräglad marknadsbesökare och håller mig gärna därifrån då trängsel i kombination med starkt solsken inte är min kopp te. Men dagens event lockade mig. Underbara Skånes Djurpark lottade ut två dagspass samt en signerad utgåva av boken "Det var det fräckaste" som handlar om en mullvad på jakt efter den som bajsat på hans huvud. Faktiskt fräckt!

Okej, jag inser att jag inte är målgruppen men så länge man inte har egna barn är man barn själv, det begriper vem som helst. Dessutom är jag barn till mina föräldrar, det räknas väl om inte annat.

Vi flanerade bland stånden som lockade oss med kanderade äpplen, korgar, filidutter att sätta på foppatofflor, langos, mobilskal, skor, belgiska våfflor - rubbet. Det fanns allt i både matväg och prylar. Inget fattades någon. 

Som sig bör på en marknad hade ett litet tivoli satts upp med diverse åkattraktioner som vissa med fasansfull förtjusning valde att riskera sin liv i.

Det var inte överdrivet mycket folk, långt ifrån Kiviks marknadsnivå, men ändå välbesökt. Jag höll mig lugn och fin trots hettan. Jag ville hitta bajset. Vilket jag gjorde till slut! Nu var det bara för mig att ta en selfie med mig och bajset, gissa vilket djur som bajsat och lägga ut det på Instagram med #jaghittadebajset. Med lite hjälp gissade jag på vildsvin. Nu återstår det att se om jag kammar hem vinsten. 

Jag älskar tävlingar där man inte behöver motivera sig, ni vet: "motivera med högst femton ord varför just DU ska få göra ditten eller datten". Ja, vafan tror ni? För att jag vill, räcker inte det?#jaghittadebajset


Kyrkan hade ett passande parasollträd att svalka sig under.


Sötaste Hörby, ni har förmodligen
Sveriges fulaste kommunhus. En bunker. Varför?


När jag var klar med det som jag kom till Hörby för att uträtta, satte vi oss i bilen som under tiden vi vistats bland köpvilliga skåningar förvandlats till en bastu. Vi styrde kosan hem till abyssen. Tvättstugan.

På vägen stannade vi till i Höör för att handla lite, bland annat behövde vi ägg. Inne i affären upptäckte jag förtjust att de hade ägg från de glada hönsen på Långhults gård i Stehag. När jag öppnade asken för att säkerställa att alla var hela såg jag att det fanns ett brunt ägg bland de andra vita.

Jag: "Titta, en brun!"
Magnus: "Bra, vi gillar mångfald."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar