måndag 6 juli 2015

Möss och människor

Under den sena morgontimman rycktes jag bryskt ur min dvala av att Doris jamade i högan sky rakt i ansiktet på mig. Mjaaaaaaaaaaat!

Det var bara att stapla mig upp ur sängen. Efter chocken att se mitt sömnsvullna ansikte i badrumsspegeln skvätte jag iskallt vatten på det innan jag fortsatte till Skafferådet för att ta fram mat till den märkbart hungriga Doris.

Jag öpnade dörren till Skafferådet, men istället för att kliva in stannade vi båda upp i dörröppningen. På golvet framför oss låg en förpackning knäckebröd. Som blivit delvis öppnad. Men inte av mig. 

Doris vägrade att gå in. Jag var tvungen att gå in. Jag såg mig försiktigt omkring, tog förvånat upp knäckebrödesrullen och ställde tillbaka den på den översta hyllan där den har fått stå ifred ett bra tag. Märkligt. Hur kan den ha ramlat av sig själv? 

Vänta, jag förstår att ni undrar vad Skafferådet är för något. Jag ska förklara: det är ett förträffligt litet utrymme i köket på ca 3 kvadratmeter. Vi använder det både som skafferi och förråd. Skafferåd


Dörren till Skafferådet.


Jag meddelade Magnus, som fortfarande befann sig på Österlen, att vi hade minst ett spöke i huset. Han mötte det med ro.

Några timmar senare återvände min sambo till hemmet. Jag visade honom knäckebrödsförpackningen och var jag hittat det varvid han konstaterade att det ingalunda var frågan om spöken, utan om möss. Samtidigt såg vi hålet uppe i ena hörnet. Hålet som ledde mössen in till Skafferådets översta våning.


Musentré.


Vi for in till Eslöv och besökte Byggmax. Första gången för mig någonsin. Byggmaxoskulden var därmed tagen. Väl där frågade vi efter en stänga-ute-möss-filidäng och kom hem med en burk fogskum.

Vi tömde hyllan på varor och sambon satte igång med operation Rör inte mitt käk.


The force of the fogskum will be with you.Dörrarna stängs.


I morgon får vi se om gnagarna lyckats mumsa sig igenom något som för tankarna till Rhoca-Gil. Kanske döper vi om Skafferådet till Hallandsåsen.

Till er som läste gårdagens blogginlägg och är nyfikna på om det någonsin kom någon åska under natten vill jag gladeligen avslöja att så faktiskt var fallet. Inte att jag fick så att jag teg precis, men tillräckligt för att luften idag skulle visa sig vara hög, frisk och klar. Temperaturen hade fallit med cirka 10 grader. Perfekt. Lagom.

5 kommentarer:

 1. Linda och Brolle6 juli 2015 23:32

  Fogskum är misstänkt likt oostade ostbågar? Kanske kittlar dödsskönt i kistan på små vandrande kattmatsämnen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vet aldrig med de där små gnagarna. Eller så tar de en bit och spelar ping pong. Påminner lite om pingpong-bollar och flirtkulor. Liksom. :)

   Radera
 2. Bäst att alltid ha fillidäng hemma! 🐭

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man bör alltid ha en sådan hemma. Kan även gå bra med en filidutt.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera