måndag 27 juli 2015

Mot StockholmAlltså vad hände med de unga, stiliga, vitala tågkonduktörer som hjälpte en dam i nöd? De stannade nog kvar vid förra sekelskiftet. Synd. 

Jag har alltid reagerat över att det är snålt tilltaget med plats för resväskor ombord SJ:s tåg, men har alltid lyckats få plats med min stora rosa. 

Idag när jag klev på i Lund var tåget redan överfullt med väskor av varierad storlek. Jag frågade tågvärden om det fanns fler utrymmen, med en hint av hjälp mig i rösten. Han informerade mig att så inte var fallet och föreslog att jag skulle hiva upp resväskan på hyllan ovanför sätet. Tyvärr tillåter inte min svaga rygg detta och jag antog att det i varje tågvärds arbetsbeskrivning uttryckligen står att de inte under några omständigheter får bära, röra eller ens se åt passagerarnas väskor så jag lät bli att fråga om assistans. Inga andra i vagnen gjorde någon ansats att stå till tjänst heller så jag fortsatte villrådigt framåt mot okänt mål. Lyckligtvis såg jag en tjej som klämde in sin stora ryggsäck mellan några säten, där kunde även min skära koffert klämmas in. Puh!

På grund av detta höll jag på att missa den obligatoriska slängkyssen från Magnus. Men jag fick fatt i den.

När jag lättad sjönk ner i mitt säte upptäckte jag en rödlätt tjej i stolen snett emot mig som tuggade i sig den ena hemmagjorda köttbullsmackan efter den andra. Efter detta tog hon fram en stor plastbehållare med chokladbollar. Även de hemmagjorda. Alltså jag blev hungrig! Jag tror att vi knappt hunnit till Hässleholm innan jag tog fram min smörgås som jag noggrant valt ut på Barista vid Lunds central. Innehållet var smarrigt men själva brödet var torrt och trist. Som plåster på brödsåret tog jag fram min lilla påse med pistage- och cashewötter.

Strax efteråt såg jag minst tre som försvann bort för att sedan återvända med små chipspåsar. Det smittar gott när man prasslar med en påse. Jag borde få provision av försäljningen i bistrovagnen idag.

Den grå eminensen har vilat tungt under hela resan men i skrivande stund, där jag inte alls vet var jag befinner mig men vi har i alla fall passerat Norrköping, bryter nu solen fram.Nej okej, det kanske inte syns, men det har blivit ljusare!

2 kommentarer: