söndag 19 juli 2015

Mr Mancold är på besök

Sambon har en förkylning på gång. Den stackaren har taggtråd i halsen och är alldeles eländig. Han stönar till då och då för att uppmärksamma mig på att han fortfarande lever, men bara nätt och jämnt. 

Då Magnus behöver ständig tillsyn och omvårdnad för sitt prekära tillstånd har jag iklätt mig rollen som Florence Nightingale. En begynnande mancold är inte att leka med, den ska tas på största allvar. För husfridens skull om inte annat.


Dagen började med ett glas frizzante.


Sedan en stadig frukost.


Under dagen har Magnus själv sett till att få så mycket vila som möjligt. Han är bra på det. Där behöver han inte min hjälp. Både han och Doris är oerhört skickliga i konsten att koppla av. Insomni är inget någon av dem lider av.

När jag förberedde kvällens middag såg jag till att ha i obscena mängder vitlök och rikligt med het chilisås från Louisiana. Nej, jag syftar inte på konstmuseet i Danmark utan på den amerikanska delstaten. Jag inbillade mig att köttfärssåsen på det sättet skulle få lättare att skrämma bort stålullen som skavde i Magnus svalg. Med gemensamma krafter skulle vi ta kål på sambons akuta nasopharyngit.

Till efterrätt serverades universalmedlet mot besvärande halsont. Redan Alexander den store förstod på sin tid både nyttan och nöjet med glass.


Aldrig fel. Alltid rätt.
Såvida inte man är glassintolerant.


Det här ska nog gå bra. Magnus blir nog man igen inom sinom tid. Lite mer glass och TLC bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar