söndag 26 juli 2015

Stockholm, Stockholm, stad i världen

Jag förbereder mig inför morgondagens resa. Den stora rosa är öppen och delvis fylld. Naglarna är lackade, fötterna filade och näshåren ansade. Det enda som står mellan mig och mina drömmars stad är natten och SJ:s gråa snabbtåg.

Har jag tur är alla växlar och signaler i ordning. Inget anarkistiskt springande av obehörigt folk på spåren. Det lär inte finnas risk för solkurvor och den berömda lövhalkan torde inte heller utgöra ett problem. Än. Jag har stor tillförsikt att min ankomst sker på utsatt tid. Jag kommer givetvis att hålla er underrättade så det är bara att luta er tillbaka och hänga med.Den stora rosa. Med väktare uti.


Katt och sambo kommer få en lugn vecka när matte är borta. De kan stöka till bäst de vill. Strunta i att bädda, diska, gå ut med soporna och vädra. Det kommer de att göra samma dag jag återvänder. 

Jag befarar dock att min svulstiga halländska basilika jag införskaffade under midsommarhelgen ligger risigt till. Hur ska jag få Magnus att komma ihåg att hälla vatten i krukan varje dag? Den är törstigare än Eddy och Patsy i "Absolutely Fabulous".


Grönt är skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar