söndag 23 augusti 2015

Efter fest kommer pizza

Det tog någon sekund innan jag förstod var jag befann mig när jag i förmiddags slog upp mina melerade ögon. Magnus och jag hade spenderat den senare delen av natten hos mina svärpäron på Kivik. Den första delen hade ni hittat oss i ett partytält cirka en femminuters bilfärd från uppvaket. En god vän fyllde jämnt och hade kalas. Jag fick träffa trevliga människor, äta mig mätt från en generös buffé och dricka mig otörstig från Ikeabaren. Det vill säga; "gör-det-själv-baren". Nu visade det sig att törstig var just det jag blev. Men det märkte jag inte förrän idag. Det har resulterat i en ymnig vattenkonsumtion.

När jag vaknade i morse ringde Peps Perssons "Oh boy" i öronen och jag kände mig sträv i halsen. Jag misstänkte att obehaget i strupen berodde på snarkningar. Magnus, som hade vaknat upp med en Björn Ranelid-frisyr, bekräftade detta med ett ansiktsuttryck jag inte riktigt visste hur jag skulle tolka.

På eftermiddagen körde vi hem. Jag älskar verkligen vägen mellan Kivik och Stehag, den är så vacker. Under en timme kan jag luta mig tillbaka och njuta av de fagra omgivningarna som svischar förbi utanför bilrutorna. Att sambon verkade ha oerhörda svårigheter att sluta sjunga på Weird Als "Amish Paradise", gjorde inget. Jag kan numera konsten att slå dövörat till. Jag har insett att det är nödvändigt för min överlevnad.Nöjd att jag har lärt mig att stänga av.


Vid ankomst till hembyn upptäckte vi en diminutiv cirkus. Circus Bambino hade slagit upp sitt söta lilla tält. Magnus utbrast: "Åh titta, en cirkus! En pytteliten cirkus! Världens minsta cirkustält! Och kolla, där springer en flicka som vill se... ja, inte vet jag... vandrande pinnar?"Liten cirkus.


Väl hemma hoppade jag ur kläderna och hoppade in i duschen. Till Doris stora lycka hoppade husse upp på sängen. Hon hoppade efter. Kärlek.


På kvällen tog vi oss en återställare [läs: pizza]. Vi är avslappnade intill medvetslöshet och mycket belåtna efter helgens begivenheter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar