torsdag 20 augusti 2015

Ett fylligt klipp

Jag: "Kan vi inte åka någonstans idag?"
Magnus: "Nej."
Jag: "Nej?!"
Magnus: "Nej. Jag ska till tandläkaren."
Jag: "Hela dan?"
Magnus: "..."
Jag: "Synd på en sådan fin dag."
Magnus: "Jag älskar dig."
Jag: "Du kan kanske köpa en lime på vägen hem i alla fall?"
Magnus: "Javisst. Det är en sån där frukt va?"

Om nu inte sambon ville ta ut mig på en biltur kunde jag lika gärna gå och klippa mig. I helgen väntar ett 40-årskalas och det gör ju inget om man är lite snofsig i håret då. Jag ringde upp min frissa i Eslöv. Det visade sig att hon inte hade tid med mig idag men däremot hade hon en lucka i morgon klockan nio. Toppen! När hon förstod vem jag var utbrast hon: "Åh, det är du! Nej nej nej, det går inte i morgon, jag har bara en halvtimme där. Du har så mycket och tjockt hår att jag behöver mer tid, går det bra på måndag klockan 13?" Fan. 

Jag och min extremt tjockhåriga skalle får snällt ge oss till tåls. Nåväl, det passar i och för sig bra då jag planerat in ett besök hos polisen nästa vecka för att skaffa nytt pass och id-kort. Snyggt med välansad kalufs då. Kanske går jag raka vägen från salongen till polishuset.

Det var bättre förr när man bara behövde förnya sitt pass var tionde år. Tycker jag. Men det finns väl en tanke bakom att passen nu bara gäller i fem.

Idag gödslar bönderna omkring Stehag. Det luktar mindre gott. För att inte säga direkt illa. Ja, det luktar skit helt enkelt. De delikata dofterna från den persiska kycklingen som puttrar i en panna på spisen är som pärlor kastade på svin. Okej, själva kycklingen i sig kommer mest sannolikt inte från Iran, men ni hajar. Kycklinggrytan är ömsint preparerad efter ett recept från det vackra landet i öst.

För att återkomma till det här med hår, mina hårstrån blir mer och mer gråa vid tinningarna. Alltså, jag kan inte låta bli att tycka det är rätt snyggt. Det är liksom som naturens egna silverglittrande slingor. Faktiskt coolt för att vara ett ålderstecken. Mitt mål är att se ut som Cruella de Ville. Fast mer synkroniserat då, eftersom hennes vita strån endast finns på ena sidan av hennes elaka huvud. 

Jag tillhör en av de få som tycker att vi blir snyggare med åren. Valpighet är osexigt och blaha. Karaktär, kraft och karisma anser jag kommer med tiden. Med livet. Äldre personer ser mer intressanta ut (såvida inte de är plastikopererade till monstruösa dimensioner) än nybadade sjuttonåringar. Inget ont om de sistnämnda, kattungar är bland det sötaste som finns. 

Många tror att jag är yngre än vad jag är. Vad säger det om mig? Jag skyller på goda gener, barnsligt sinne och övervikt. Ett fylligt ansikte fyller ut rynkorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar