lördag 8 augusti 2015

Inför hemlig finsk grill

Vaknade tidigt. Kände mig utvilad. Bra. Somnade ändå om. Vaknade senare. Dåligt. Hann inte duscha innan Melodikrysset. Prioritet var kaffe. Magnus och jag löste krysset på distans då han befann sig på Kivik. Som vanligt kunde jag musikalfrågorna och sambon fick äntligen en hårdrocksfråga. Det händer ungefär en gång om året. Magnus blir väldigt upp i hej vid dessa få tillfällen.

Efter den trivsamma musiktävlingen fick jag lite brått och insåg att jag inte skulle hinna med nästa avgång till Eslöv. Det fick bli tåget åt andra hållet. En flaska vin skulle inhandlas till kvällens värdpar och jag behövde uppsöka ett Systembolag för detta ändamål. Hade varit mer praktiskt om den lokala Matboden hade haft en vinhylla. Men nu är det som det är. 

Jo, förstår ni, i afton ska vi grilla med grannarna. Magnus och jag har blivit lovad grillad lax på hemligt vis. Vet inte vad det innebär. Kanske är det på ett hemligt finskt vis då grannarna kommer från vårt kära grannland i öst. Jag återkommer givetvis i frågan. 

Att det oftast är hyfsat antal med människor på perrongen för tåg som ska söderut är inget konstigt, men vid spår 2 är det mestadels folktomt. Särskilt på helgerna. 

Det skulle vara en grov överdrift att kalla det för trängsel, men idag var det så pass många resvilliga personer att jag fann det märkvärdigt. Vad som var ännu mer egendomligt var när jag såg Pågatåget närma sig utan några som helst tecken på inbromsning. Något som jag i och för sig ibland har befarat när jag stått där ensam. Att tågföraren inte anser det värt att stanna för en ensam nollåtta på den skånska landsbygden. Tursamt nog ska folk oftast av i den lilla byn så det lilla lila tåget stannar ändå.

Men idag glömde tågföraren Stehag. Hen åkte förbi. Stannade tvärt. Stod stilla. Backade sedan sakta tillbaka till perrongen. Yay! 

När vi väl fick kliva ombord blev jag med ens misstänksam. Ännu mer än nyss. Det var fullt med folk. Knappt en sittplats ledig. Wtf? Jag vet inte hur jag ska förklara detta för er utomsocknes men det hela är JÄTTEKONSTIGT! En lördagsförmiddag. På ett tåg som kör norrut mot Hässleholm/Kristianstad. Vi brukar vara cirka två personer ombord.

Jag och resten av passagerarna gick av vid nästa uppehåll. Höör. Strax förstod jag varför. 


Marknad i Höör.


Jag kände regndropparna falla och ägnade inte större uppmärksamhet åt eventet utan gick direkt in till alkoholbutiken. Jag hittade det jag skulle och gick till kassan. När jag hade gjort mig oskyldig och steg åt sidan för att packa ner flaskan i väskan hörde jag kassörskan be om legitimation på tjejen efter mig. Varför bad hon inte mig? När går gränsen? Sist jag fick visa leg var jag 41 bast. Efter det rasade tydligen ungdomen för min del.

När jag kom hem slet jag av mig kläderna. Det kletiga, kladdiga, fuktiga svettvädret tvingade in mig i duschen. Jag utnyttjade inte varmvattnet. Som en pånyttfödd la jag mig därefter raklång på sängen och lyssnade på "Pop och Politik". Både förra veckans, som jag missade, och dagens program. 

Sambon har just kommit hem. Jag är redo. Han är redo. Vi är redo. 

Hemlig finsk lax, bring it on. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar