söndag 20 september 2015

Att följa sitt hjärta

Min söndag har ägnats åt Kajsa Ingemarssons senaste alster, "Hjärtats väg - att hela och helas med kärlekens kraft". Boken, som hon skrivit tillsammans med Jörgen Tranberg, är den sista delen i vad man kan kalla en trilogi om vår dolda potential och personliga utveckling. Eller, om jag får piffa till det hela en smula: den magiska gnista som längtansfullt söker mystiken i den moderna tid vi vistas i

Jag behövde inte läsa många sidor innan jag fick bekräftat att det val jag gjort var det enda rätta. I tisdags när jag skrev inlägget om trådarna och hörnen hade jag i och för sig redan bestämt mig för vad jag skulle göra med den tråd jag själv kunde påverka, men det är på något vis skönt att få befästat att man vandrar på rätt stig. Utan skavsår. Om sanningen ska fram bestämde jag mig redan i samma ögonblick jag fick frågan. Hela mitt väsen vibrerade bifallande. Jag hade fått ett erbjudande jag omöjligt kunde tacka nej till. Det fanns bara ett svar: ja tack!

Det vi beslutar oss för medför konsekvenser. Det kan bli både bra och dåliga resultat. I mitt fall överväger det positiva rejält. I själva verket kan jag inte se någon negativ påföljd alls. Det skulle möjligtvis vara att mitt redan så ynkliga finansiella tillskott blir än mer diminutivt. Men det är ju bara pengar. Lyckligtvis stöttar och uppmuntrar de få (mina föräldrar och sambo) som känner till mina planer mig till fullo. Jag anar att även mina vänner och alla ni andra godingar kommer att gilla idén men det får förbli en hemlighet en stund till. Men oroa er inte, ni kommer alla snart få hänga med på mitt kommande äventyr! Stay tuned! 

Lite lustigt var det att samtidigt som jag läste "Hjärtats väg", upptäckte jag att Magnus också läste om hjärtat. Fast från ett annat perspektiv. Ni förstår, han har börjat studera på gamla dar. Utbildningens första kurs visade sig vara om somatisk sjukvård och idag fokuserade han på cirkulationsorganen i allmänhet och om hjärtat i synnerhet. Hjärtat. "Jag accepterar allt som har med mig att göra."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar