lördag 26 september 2015

En lördag i slutet av september

Idag har min sambo varit dämpad. Han har varit förvånansvärt tyst av sig. Jag vet anledningen. Han har pluggat inför tentan på måndag. Detta har lett till att vi inte har besökt Äppelmarknaden på Kivik som brukligt vid den här tiden på året. Men vad gör det, äppelträdet i trädgården fungerar lika utmärkt att förgylla dagen med. Dessutom gillar jag egentligen inte invanda mönster som till sist blir som förväntade traditioner, omöjliga att bryta. Jag behöver inte göra samma sak vid samma tid år efter år bara för att. Jag har sedan länge valt att leva mitt liv befriad från sedvänjor.Äppelträdet.
Kunskapens träd.


Efter att idogt studerat medicin i flera timmar tog sambon en välförtjänt paus. Jag värmde honom en skål med gårdagens sydfranska gryta som sen lunch. Till detta serverades på begäran även en delikat huvudvärkstablett. Sedan gjorde Magnus om köket till en fotostudio, i morgon är det nämligen dags för honom att lämna in sitt bidrag till veckans Fotosöndag


Veckans tema: färg.


Själv blev jag orolig att mina hörsnäckor skulle fastna i öronen på mig då jag har ägnat större delen av dagen med att flitigt använda mig av Storytels tjänster. Jag har varit nyfiken på kriminalromanen "Det som inte dödar oss" av David Lagercrantz. Ni har nog inte missat skriverierna i media om hans fristående fortsättning på Stieg Larssons Milleniumtrilogi. Jag antar att syftet bakom förlaget Norstedts beslut att ge Lagercrantz i uppdrag att ge liv till karaktärerna som hela världen fastnat för, är att mjölka än mer pengar på Blomkvist och Salander.

Om vad jag tycker? Tja, vad ska jag säga. De välkända karaktärerna finns där, men det känns inte som Stieg Larssons ord, inte hans sätt att berätta. Inte hans story. Inte hans intelligens. Vilket så klart inte alls är konstigt! Jag upplevde början av boken som en aning seg men nu är den hyfsat fängslande. För min del finns det åtskilliga timmar kvar på boken. Jag hoppas att spänningen stiger. Eller snarare, stieger. 


Fejkmillenium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar