onsdag 23 september 2015

Sköna kyssar, vackra människor

Apropå gårdagens uteblivna slängkyss kan jag med glädje meddela att jag fick en vacker kompensation senare på kvällen. Av en händelse mötte Magnus vår granne just som han handlat buketten med de cerisefärgade rosorna.

Grannen: "Har du gjort något dumt?"
Magnus: "Va? Näe?"
Grannen: "Du har ju köpt blommor!"


Slängkyssar i en glasburk.


Jag har även fått in en önskeblogg från en läsare. Det är angående de senaste dagarnas skriverier om en viss gäst hos ett visst morgonprogram. Utan att själv ha sett inslaget har jag förstått att gästen ska ha utryckt sin åsikt om överviktiga personer. Att de är fula och oattraktiva. 

Egentligen vill jag inte ge personen i fråga mer uppmärksamhet genom att skriva om henne här. Jag är fast övertygad om att det är just det hon vill ha, och har fått, - uppmärksamhet. Kanske har hon känt sig i skymundan den senaste tiden, jag tror att hon trivs i stormen. Hon vill locka folk till sig, på gott och på ont. Annars känner hon sig ensam. Tänk så ledsen hon hade blivit om ingen reagerat och skrivit så mycket om henne.

Det är i hennes fulla rätt att tycka att tjocka människor är fula, skönhet ligger i betraktarens öga. Sen kanske man tvunget inte måste vädra det på ett, vad jag har förstått, hånfullt sätt. Det finns säkert bättre och effektivare sätt att uppmuntra en människa att gå ner i vikt än att kalla henne ful och lat. Men å andra sidan var det nog inte gästens intention, att uppmuntra. Nej, hon vill skapa rubriker och gratisreklam för sitt företag. All publicitet är bra publicitet.

Så. Mer blir det inte om den saken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar