torsdag 8 oktober 2015

Ärvd skvallerhög

Våra grannar som bodde under oss har flyttat. Vi fick ärva deras grill (så här lagom till grillsäsongen...) och jag fick överta fru Grannes gedigna hög av skvallertidningar.

Det här med skvallertidningar. Det finns en hel del. Varför vet jag inte, det står samma skräp i dem. Varje stavelse och skiljetecken på de blanka sidorna är hittepå. Och jag tror att de flesta av oss vet det, men ändå tycks vi inte kunna sluta att lystna sätta tänderna i kändisarnas påstådda förehavanden.

Det fanns en tid då jag fann dessa tidningar underhållande, men nu tråkar de ut mig. Människorna som figurerar där intresserar mig inte. Kanske för att jag inte känner till många av dem. Jag missar en hel del av dagens "kändis-Sverige" eftersom jag sällan tittar på tablå-tv. Exempelvis bönder som söker fruar, kockar som söker bagare, friggebodar som söker Timell. För att inte tala om alla besynnerliga dokusåpor. Jag förstår inte syftet med dem. Men jag är väl å andra sidan inte målguppen så jag behöver nödvändigtvis inte fundera mer på det. Dock tittar jag gärna på "Så mycket bättre". Och ibland tycker jag att det är roligt att titta på "Let's dance". Men bara på själva uppträdandet, jag orkar inte se när folk blir utröstade.

Mitt bristande intresse leder dessvärre till att jag ibland missar pärlor som sänds. Det är då kanalernas play-tjänster räddar dagen. Lysande funktion! Jag älskar play!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar