måndag 26 oktober 2015

Att fylla dagarna med resor - sponsrad video

Jag älskar att resa. Det är mitt default-läge skulle man kunna säga. Redan i mammas mage var jag på resande fot. Jag tillverkades i Mellanöstern, mellanlandade i Sudan och en tid senare i New York, närmare bestämt inuti Frihetsgudinnan på Liberty Island i Hudsonflodens utlopp, då jag milt försökte uppmärksamma min mor på att spiraltrappa inte var den mest lysande idén. Inte just då i alla fall. Inte senare heller för den delen, som jag fick erfara trettio år senare. Men det är en annan historia. Hur som helst, till slut föddes jag i Sydamerika.

Efter det har mitt liv lyckligtvis fortsatt på den resande foten, dels tack vare min föräldrars yrkesval och senare dels tack vare mina egna. Nu är det några år sedan jag hade tillfälle att resa någon längre sträcka men utan att avslöja för mycket vill jag med viskande och hemlig röst skvallra om en stundade färd till främmande nejder. Kanske. Kanske inte. Mer säger jag inte. Jag viskar fortfarande.

Ibland tycker jag att jag är hyfsat berest. Tills jag inser hur lite jag har sett av världen. Det är så många ställen på vår vackra jord som jag har på önskelistan "Kvar Att Se". Ett av dem är Kroatien. Jag drömmer om Kroatien.

Av vänner som har varit där och på bilder jag sett förstår jag att det är ett hänförande land med en otroligt vacker kust. Jag har varit i andra magiska länder på Balkanhalvön, men tyvärr aldrig i Kroatien. Denna ynkedom kommer jag se till att ändra på.

För många år sedan brukade jag varje sommar segla i Stockholms skärgård. Jag tror att den skärgården - förutom att den är en av världens vackraste - måste vara bland de mest svårnavigerade farvatten för båtar med en köl som går djupare än en halv tändsticka. Jag njöt varje år av de fantastiska vyerna och den fängslande naturen. Som jag har nämnt i tidigare inlägg föredrar jag havet framför den djupa skogen. Att se horisonten är hisnande. Man känner sig obegränsad.

På den tiden fanns ingen annan plats jag hellre ville kryssa på än i Stockholms skärgård. Med undantag från Adriatiska havet. Jag har alltid längtat till Adriatiska havet. Och Kroatien. En dag kommer jag dit. Det vet jag. Förhoppningsvis förr än senare.
Vad säger ni, blir ni inte sugna på ett miljöombyte? Visst vill man uppleva Kroatien?

Sponsrat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar