lördag 3 oktober 2015

Söt tratt och söt potatis

Brist på sömn gör saker med en. Jag har sovit uselt i några nätter. Det låter förmodligen som ett hån för er som lider av insomni, jag ber om ursäkt för detta, men för mig är det ett avvikande beteende. Och väldigt arbetsamt. Ni är tappra, ni som lider av sömnsvårigheter. Jag känner mig redan som ett vrak.

Idag ledde detta till, inte en mardröm direkt, men en tillräckligt otäck dröm. Efter Melodikrysset gick jag och la mig i sängen igen. Jag var så vansinnigt trött. Någon timme senare vaknade jag med ett ryck, lättad. Jag drömde att jag var en av karaktärerna i "Hem till Gården". Hjälp!

Nå, så varför har jag svårt att sova? Mitt ryggskott undantaget, beror det på Doris. Hon har en juvertumör. Förutom detta är hon precis som vanligt. Pigg med god aptit. Busig och lekfull. Det vill säga, ända till hon fick tratten på sig. Tratten hon måste bära fram till att hon ska opereras om en vecka. Tratten som har fått hennes livsgnista att mattas av. Hon hatar tratten! Men precis som ni med sömnsvårigheter, är hon tapper. Hon finner sig i det. Men någon hopp och lek är det inte tal om. 

Jag kan inte låta bli att bli orolig över vad tratten gör mot Doris. Det är som att jag har en symbolisk tratt på mig och känner mig därför lika håglös, lika oföretagsam som henne. Som tur är, är hon inte sur på oss utan är lika tillgiven som förut. Men roligt är det fan inte, trattjävel. Motvilligt tycker jag dock att hon är rätt söt i den. Men det säger jag inte högt. Inte så att hon hör.Doris kollar på husse när han kollar på ishockey.
Hon tänker: "Varför har husse ingen tratt?"


På bilden ovan ser ni Magnus koncentrerat följa en ishockeymatch samtidigt som han har den lilla datorn i knät. Med den bloggar han. Om ni är intresserad av hockey i allmänhet och Malmö Redhawks i synnerhet, kan jag rekommendera att ni tittar in på Hawkeye - Redhawksbloggen

Samtidigt som övriga familjen tittade på män med stora besynnerliga skydd, konstiga skor med skenor och minimalistisk puck glidandes över konstgjord is - ägnade jag mig åt sötpotatis. Apropå matbilder som jag skrev om härom dagen (sponsrat inlägg), kunde jag inte låta bli att ta några bilder av denna märkvärdiga knöl.


Sötpotatis. Är de verkligen så söta?


På väg in i ugnen.


Färdiga att ätas.


Detta är det enda kreativa jag pysslat med idag. Ipomoea batatas.

I morgon är en ny dag. Då kanske jag rycker upp mig.

2 kommentarer:

 1. Har man svårt att sova går kreativiteten på sparlåga. Det är ju ingenting konstigt. Det kommer säkert bättre dagar!
  Ha en fortsatt fin helg.
  /Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och detsamma önskar jag dig.

   Radera