lördag 17 oktober 2015

Te

När jag är frusen, som jag är nu och har varit de senaste dagarna, blir jag alltid sugen på en kopp hett te. Aldrig kaffe. Jag gillar visserligen kaffe, jag dricker en kopp varje morgon, men det hjälper sällan när jag känner mig kulen. Då hjälper bara te. Problemet jag har med te är dock att det svalnar alldeles för fort för att uppfylla sin funktion. Och när te blir kallt, blir det iskallt.

Eftersom jag inte är dummare än vad jag ser ut kom jag på den geniala idén att hälla mitt te i min mobila termosmugg. Den måste ju bara hålla värmen!


Håller teet varmt.


Ja. Den håller värmen. Den höll värmen så pass bra att jag inte kunde dricka ur den utan att få läppar och tunga totalt sönderbrända. När det hade gått cirka sjuttio minuter gav jag upp och skruvade loss locket. Efter ytterligare tio minuter kunde jag försiktigt avnjuta mitt te.

Det här är ett stort problem och jag är förvånad över att detta inte har uppmärksammats mer i media! Och varför skriver vissa the när de menar te? Jag blir så vansinnigt förvirrad eftersom jag bara ser den engelska bestämda artikeln framför mig. Åter igen, problem. Hur ska vi kunna lösa detta innan världen rasar samman? Ska det vara så svårt att få en mugg perfekt tempererat obestämt te? Va? VA?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar