måndag 5 oktober 2015

Tugga för skillnad - sponsrad video

Jag har så långt tillbaka jag kan minnas varit fascinerad av Afrika. När jag läste om Afrika och såg bilder från den deras städer och landsbygd kändes det alltid väldigt bekant. Trots att jag aldrig hade varit där. Som barn visste jag inom mig att jag en dag skulle skulle komma dit. Och det gjorde jag. Mellan 2005 och 2012 fick jag tack vare mitt dåvarande arbete spendera mycket tid i länder, främst i Östafrika, som jag alltid haft en längtan till.

Afrika har lärt mig mycket och de underbara afrikanska kvinnorna har visat mig att det inte finns något man inte kan skratta åt. De har ett enastående sinne för humor. 

Allt har sitt slut, så även jobbet jag hade. Det har snart gått fyra år sedan mitt senaste besök i Afrika, som jag har hängande runt halsen, nära mitt hjärta.Alltid hos mig.


Jag reagerar alltid med kärlek och längtan när jag ser vyer från Afrika. Även i filmsnutten nedan som visar hur SOS Barnbyar i samarbete med Wrigley bidrar till en bättre tandhälsa för barnen. Om ni redan har för vana att tugga tuggummi kan ni lika gärna tugga Wrigleys Extra, då går ett öre för varje sålt tuggummi till SOS Barnbyars tandhälsoprojekt i Botswana. Det tycker jag låter finemang. Jag tuggar ett nu.
För er som inte känner till SOS Barnbyar kan jag berätta att det är en internationell välgörenhetsorganisation som riktar sig till föräldralösa och utsatta barn över hela världen. Organisationen grundades efter andra världskriget och den första barnbyn invigdes 1949 i Imst, Österrike.

SOS Barnbyar Sverige har ett 90-konto vilket innebär att Svensk insamlingskontroll granskar verksamheten regelbundet för att säkerställa att pengarna hamnar där de var ämnade för.


Sponsrat inlägg.


2 kommentarer: