onsdag 28 oktober 2015

Vi får inte längre kalla handen

Kära vänner, värmen har kommit åter. I alla fall delvis. I alla fall mestadels. I alla fall tillräckligt.

Ni vet inte vad jag talar om? Tidigare idag skrev jag en lättare avhandling som beskriver de senaste dagarnas inneboende köldknäpp. Vad jag glömde att nämna då var att under gårdagskvällen när Magnus och unge grannen trevade i mörkret nere i den fuktiga källaren, endast utrustade med god vilja, kämparglöd och mobiltelefon, kom i kontakt med en ex-granne (tillika ex-fastighetsskötare) som likt en skyddsängel lotsade dem rätt.

Idag under den sena eftermiddagen ringde ex-grannen för att fråga hur det hade gått. Hade temperaturen ökat? När han fick ett nekande svar gav han nya instruktioner i min sambos öra. Knappt tre sekunder senare ringde det på dörren, det var unge grannen. Tajming! Ånyo gick duon ner till källaren. Kort efteråt började elementen glöda av värme! Äntligen! (Varmvattnet verkar dock ta längre tid på sig.)

Vid 18-tiden ringde en av byggnadsarbetarna som renoverar delar av huset på vår dörr. Han ville komma in för att titta på våra element. Jag antar att hyresvärden hade ringt honom och bett någon av arbetarna att ta sig en titt. Vi avböjde vänligt då vi hyresgäster själva sett till att värmen åter börjat strömma genom rummen.

Således vet vi att värden 1) inte förstod problemet, 2) inte alls skulle "kolla på det". Alt. språkförbistring.

Jag har av någon anledning alltid lyckas hyra lägenheter av privatvärdar. De är som de är. Men den här tar nog priset. Han har ju inte fått en lysande start direkt. Jag har ställt frågan förut, jag ställer den igen - kan vem som helst bli hyresvärd? Det krävs... ingenting?

Hur som helst, jag är mer nöjd än vad jag varit på sistone. I kväll hällde jag upp ett glas vin för att fira en efterlängtad dusch. Jag vill inte påstå att det var en värmande dusch, snarare en ljummen sådan. Men milda makter vad jag doftar gott nu! Jag känner mig som en timotejreklam från åttiotalets början.Ett glas rött vid efterlängtad dusch är som ett glas
bubbel vid tolvslaget.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar