fredag 27 november 2015

Köp ingenting - sponsrad video

Julen står för dörren. På söndag är det första advent. Julstjärnor och julljusstakar kommer att pryda våra fönster. Det varma välkomnande skenet blir ett tacksamt avbrott i mörkret. Kommersen är i full gång, påpälsade människor trängs och svettas i varuhusen i jakt på den perfekta julklappen.

Vissa är så förutseende att de redan är klara med sina inköp. Själv har jag en tendens att vänta in i det sista, det är som om julkänslan infinner sig väldigt sent hos mig.

Jag märker att vi, i alla fall den vuxna delen av populationen, har svårt att både skriva önskelista och komma på vad man ska ge bort. Vi har redan allt. Jag känner ingen som vill ha ännu en "pryl". Eller ja, jag ska vara ärlig - jag skulle inte må helt dåligt av en ny dator. Den jag har är trött och gammal, den hänger inte med mitt och omvärldens snabba tempo. Men ändå känns det inte överhängande. Jag vet att jag kommer att få något så mycket mer värdefullt i år. Jag återkommer till det i ett senare inlägg. (Nej, jag är inte gravid.)

Någonting som är av värde är att ge bort ingenting. Som egentligen är allting. Som kan göra skillnad för barn. Barn som är på flykt. Som flyr undan krig och katastrofer. Det är knappast någonting vi kan blunda för, hur hårt vi än kniper ihop ögon, öron och empatiförmågan.

Så om ni inte vet vad ni ska skriva på er önskelista, skriv att ni vill ha ingenting. Det ska jag göra.
Min önskelista, om nu någon skulle vara intresserad, ser ut som följer:

Sponsrat inlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar