måndag 30 november 2015

Post-gorm

Jag förstår att ni har legat sömnlösa i natt, oroade över vad Gorm skulle göra mot mig. Jag kan lugna er, vi blev förskonade från det värsta. Vi bor i mitten av Skåne. I mitten från alla håll. Mittenmitten. Dessutom känns det som om vi bor i en grop. Så vi slipper ofta toppen av misären som de som bor närmare kusten kan råka ut för. Men det friskade i ordentligt, tro inget annat. Flera gånger trodde vi att taket skulle lyfta, vilket det tack och lov inte gjorde - som på andra ställen i länet.

Doris blev en aning brydd i början men vande sig efter stund med allt susande, brusande, knakande och sprakande. Hon låg mellan oss i sängen och tvättade noggrant sin svans. Särskilt tippen. Vi somnade medan vi lyssnade på extrasändningarna på radion med anledning av stormen.

På vår uteplats såg det inte värre ut än så här i morse:

Gorm. Ingen Gudrun.

Idag är det en helt vanlig skånsk blåsig dag ute. Solen tittar fram då och då. Molnen gör motdrag. Himlen spelar schack.

Min främsta uppgift denna sista måndag i november är att fräscha upp mina favoritsjalar i ett Y3-bad. De luktar instängt, tråkigt och färglöst.

Upplyftande bad för sjalars själ.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar