söndag 22 november 2015

Snö som faller i rasande takt

Så kom vintern även till Skånes slätter. Faktiskt lite udda att den kom redan nu kan jag tycka. Frågan är om den är här för att längre besök eller om den tillfälligt trängs undan för plusgraderna som redan börjar klättra uppför termometerns visare. 

Under gårdagen och hela natten har snö fallit. Först prövande och försiktigt sedan med en rasande fart. I morse vaknade jag upp till en vacker vinterbild, passande ett klassiskt julkort. Har ni märkt att ljudet får en annorlunda resonans när omgivningen är täckt av snö? Det blir liksom ingen klang. Inget eko. Sorlet och bruset når inte ända fram. Det är alldeles tyst och stilla.

Ute har det redan börjat töa. Det är slaskigt värre. Vi kom just hem från affären och mina skor och strumpor var genomblöta. Tårna stelfrusna. Jag har har inga vettiga vinterskor så jag får skylla mig själv. Jag kommer heller inte att investera i ett par i år. Varför undrar ni? Well, någonting säger mig att jag inte kommer att behöva dem. Hur jag kan veta det? Det tänker jag inte avslöja. Än.

Jag gick just in och kollade på SMHIs väderapp. De hotar med minusgrader under natten och morgondagen. Det blir väl glashalt på vägarna i morgon får man förmoda, när det som smält fryser till is. Jag har en hel del ärenden att uträtta så jag får lägga mig till med min berömda ankgång. Den är inte vacker men håller mig uppe på benen istället för en Bambi på hal is.Först snö. Nu tö. Sen is gömd i snö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar