torsdag 26 november 2015

Sopplunch

När jag hade druckit ur morgonkaffet och tuggat ner det sista av min ostsmörgås blev jag kvar i köket. Om några timmar skulle en vän komma över på lunch. Jag hade bestämt mig för att en krämig champinjonsoppa med schalottenlök och rostade pumpakärnor skulle passa fint en rå novemberdag. Som visserligen inte var särskilt rå skulle det visa sig, utan vi var snarare inkapslade i en tät, mjuk dimma.

Jag skred genast till verket och och började skiva cirka en miljard minichampinjoner.

Små svampinjoner många.

Vid ettiden plingade dörrklockan till och Micke hade därmed anlänt till byns tillfälliga soppkök. Medan vi sörplade i oss soppan varvat med varmt hembakat bröd [läs: bake-off-ciabatta, med tanke på hur mina bagarambitioner på sistone har resulterat i kolbitar...] höll vi samtalet igång non-stop. Som vanligt pratade vi om allt mellan himmel jord. Våra framtidsplaner, våra drömmar, våra mål. 

Om jag får säga det själv blev soppan riktigt mustig och god, vi åt båda med glupande aptit.

Som jag har nämnt tidigare finner jag det svårt att ta bra matbilder, det ser sällan gott ut. Och något som aldrig ser gott ut är en gråbrun sörja såsom champinjonsoppa - hur delikat den må vara - så jag tog en bild på lunchbordet. Innan soppan hamnade i skålarna. Färggladare liksom.

Ingen soup nazi här inte.
(Ni som kan er Seinfeld vet vad jag menar.)

Två timmar senare följde jag med vännen ut till bilen, vi avslutade vår tête-à-tête med en kram, önskade varandra god jul och gott nytt. Tidigt tycker ni? Det är möjligt, men vi kommer inte ha tillfälle att träffa varandra mer under de få dagar som finns kvar av detta år. 

När jag vinkat av Micke fortsatte jag till den lokala matboden. Jag var visserligen fortfarande mätt efter lunchen men visste att jag under aftonen skulle känna hunger igen. Det är inte helt lätt att handla mat när man känner sig välfylld men jag hittade läckerheter i deras charkdisk som skulle passa utmärkt med en fräsch sallad.

I skrivande stund är Magnus på Malmö Arena för att beskåda skånederbyt mellan Malmö Redhawks och Rögle BK. Om ni är intresserad av ishockey i allmänhet och Redhawks i synnerhet rekommenderar jag ett besök på sambons blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar