måndag 14 december 2015

Bildblogg

Idag tänker jag inte använda ord i samma utsträckning som bild. 

Under förmiddagen strosade jag runt i Santa Luzia, mobilkameran gick varm. Det är fantastiskt fint här. 

Medan det fortfarande var ebb såg jag män gräva upp musslor ur sanden och fiskare som lastade av dagens fångst från deras båtar. Allting samlades i en mindre hall vid hamnen där allt senare auktioneras ut till grossister för att till sist hamna på restauranggästernas bord.

Liksom alla andra städer och byar i Portugal är alla husen vita. Med undantag av de med fasader täckta av azulejos. Azulejos är kakelplattor kan man säga, typiskt för landet. Väldigt vackra. När jag gick i gränderna tidigare idag var det som att gå bland lyxiga badrum. Typ.

Nu följer några bilder från min närmaste omgivning. Så här har jag det. Inte särskilt synd om mig.

Urval av azulejos i Santa Luzia.

Azulejos.

Tycker att de har snofsiga gatuskyltar här.
Också azulejos.

Det var härligt med en dag att bara vara. Inget inplanerat, jag tog dagen som den kom. Jag var medveten om den mjuka havsluften, den saltstänkta brisen och lugnet som präglar det lilla samhället. Miljöombyte är så värdefullt. I alla fall för mig. Jag får perspektiv och inspiration. Jag längtar, jag saknar, jag njuter av nuet. Jag finns i nuet.

2 kommentarer:

  1. Trevlig dag du hade i Santa Luzia, Helena. Jag öppnade bloggen ty jag trodde du var i Santa Barbara, Calif., USA där jag vandrade omkring som du ett helt år..jobba också förstås. Ha de bra i Portugal!

    SvaraRadera
  2. Tack Sten, och kul att du tittade in även om det var av misstag. :)

    SvaraRadera