fredag 11 december 2015

(B)loggbok - dag 6

Avresa: Monte dos Pensamentos, Estremoz, Portugal
Klockslag: 09:05 (GMT)
Temperatur: 13°C

Lunch: Något ställe i Serpa

Bensträckare/kisspaus: 

Fika: 10:45, Monsaraz

Ankomst: Santa Luzia, Algarve, Portugal
Klockslag: 17:20 (GMT)
Temperatur: 20°C

Antal km: ca 360


Roadtrip, etapp 6.


Idag hade vi vår kortaste etapp vilket gjorde dagen väl passande för lite sightseeingturer. Inte enbart en transportsträcka. Vi fikade i Monsaraz, en by högst upp på en topp. Jag drack en meia de leite med en pastel de natas. Vilket är kaffe med varm mjölk (nej, det går inte att jämföra med latte eller cappuccino eller dylikt, den portugisiska varianten är godare tycker jag) och en liten godsak som betyder gräddbakelse. Den är stor som en mazarin men fylld med mormors hosta. 

Utsikt från Monsaraz.


En typisk gränd i Monsaraz.

Efter att vårt sockerbehov var stillat fortsatte vår resa söderut. Längs vägarna såg vi får med deras herdar. Olivlundarna omgav oss kilometer efter kilometer. När vi kom fram till Serpa var det dags för lunch. Jag åt en feijoada som är en fattigmansmat. Typ husmanskost med mycket bönor. Serpa kantades av vita hus och miljarder med apelsinträd, som resten av byarna vi åkte igenom.

När vi kom fram till Santa Luzia, resans slutmål, var det tjugo grader varmt och jag hörde havet brusa inte långt ifrån lägenheten jag ska bo i.

Nu är vi alltså framme. Jag är framme. Tack för att ni ville följa med på min väg till Portugals sydkust. Nu följer inlägg om mina dagliga betraktelser. Jag har fått ett mycket generöst erbjudande där jag får tillfälle att spendera nästan två månader i den lilla pittoreska byn Santa Luzia i Algarve. Ett erbjudande som jag omöjligen kunde eller ville tacka nej till. Även om jag är medveten om saknaden efter Magnus och Doris. Nu är det ju så att jag har världens bästa sambo som jag vet är glad för min skull. Magnus inkluderades även han i resan men bland annat studier och Doris gör att han är hemma och håller ställningarna. Magnus, jag älskar dig. 


Magneter på min familj kom snabbt på mitt kylskåp.


När jag gick och la mig igår kunde jag inte somna fastän jag var så trött att jag knappt kunde stå upprätt. Tankarna snurrade. Alla nya intryck sorterades. Tidigt på morgonen gick jag ut på terassen och mötte solen som gick upp över horisonten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar